Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑΡΙΑ
ΟΧΙ στα ΤΣΑ

Αντίθετο στα Τοπικά Σύμφωνα το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού  

Την κατηγορηματική του άρνηση για εφαρμογή στο Νομό Σάμου «Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης», εκφράζει με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας, με αφορμή τη φημολογία που υπάρχει γύρω από μια τέτοια εξέλιξη.

Η διοίκηση του Σωματείου αποφάσισε, σε συνεδρίασή της, να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου, αναφορικά με τις επιπτώσεις του «Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης» στα εργατικά δικαιώματα, καθώς επίσης και τις απαιτούμενες αγωνιστικές δραστηριότητες για την απόκρουση όσων επιβουλεύονται την καταπάτηση των κατακτήσεων των εργαζομένων. Καλεί το Εργατικό Κέντρο Σάμου να εξετάσει την περίπτωση διοργάνωσης ημερίδας σχετικά με τα «Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης», με στόχο την πληρέστερη κατανόηση των επιπτώσεων.

Επίσης, στη συνεδρίαση, η διοίκηση του Σωματείου ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στο ΙΚΑ και αποφάσισε να εκφράσει τη ριζική διαφωνία της με την παράδοση της περιουσίας του Ιδρύματος στο τζόγο του Χρηματιστηρίου, επισημαίνοντας πως «αυτές οι ενέργειες ανοίγουν το δρόμο στον αφανισμό της κοινωνικής ασφάλισης και στην επέλαση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ