Πέμπτη 27 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2013
Συνεχίζονται οι ελληνικές επιτυχίες

Συνεχίστηκαν και χτες οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών/τριών που συμμετέχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στη Μερσίνη της Τουρκίας.

Στην πρεμιέρα των αγώνων στίβου που έγινε χτες ο Κώστας Δουβαλίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 110 μέτρων με εμπόδια, σημειώνοντας χρόνο 13.45. Στα μετάλλια μαζί με τον Δουβαλίδη είναι ο Τομάς Λαγκάρ (αργυρό μετάλλιο) με χρόνο 13.48 και στην τρίτη θέση ο Λαζίμπ με 13.61 (χάλκινο μετάλλιο). Χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. πήρε και ο Λυκούργος Τσάκωνας καθώς πρώτευσε στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 20.45. Επίσης, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν, καθώς με άλμα στα 17.00 μ. με θετικό άνεμο +1.2 μ/δ στην τρίτη προσπάθεια πήρε τη δεύτερη θέση.

Τριπλή επιτυχία σημείωσε ο Δαυίδ Καβελασβίλι στην κατηγορία των 105 κ. της άρσης βαρών, που κατέκτησε τρία χρυσά. Ο Ελληνας αρσιβαρίστας σήκωσε 173 κιλά στο αρασέ και δε χρειάστηκε καν να κάνει την τρίτη του προσπάθεια, αφού είχε ήδη εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο. Στο ζετέ είχε τρεις επιτυχημένες προσπάθειες (205, 211 και 215 κιλά), παίρνοντας το δεύτερό του χρυσό μετάλλιο, αφού ο Σύρος Αχέντ Τζουγκελί απέτυχε να σηκώσει τα 216 κιλά στην τρίτη του προσπάθεια. Ετσι, ο Καβελασβίλι ήταν πρώτος και στο σύνολο με 388 κιλά. Ο άλλος Ελληνας της κατηγορίας, ο Στάθης Στρουμπής, ήταν 7ος στο αρασέ με 150 κιλά και 4ος στο ζετέ με 203 κιλά, σηκώνοντας συνολικά 353 κιλά, που τον έφεραν στην 5η θέση στο σύνολο.

Μια ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό της πρόσθεσε στη σκοποβολή η Αγη Κασούμη, που απέδειξε ότι στα 47 της μπορεί να προσφέρει ακόμα διακρίσεις. Η Κασούμη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο αφού ήταν έκτη στον προκριματικό, όμως στα ημιτελικά βελτιώθηκε και κατετάγη στην έκτη θέση περνώντας στον τελικό. Εκεί ηττήθηκε από την Σέρβα Ζοράνα Αρούνοβιτς, όμως ανέβηκε τελικά στο βάθρο. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και η Αννα Κορακάκη, η οποία προκρίθηκε στον ημιτελικό και κατετάγη έβδομη.

Στο βόλεϊ την ήττα με 3-1 γνώρισε η Εθνική Γυναικών από την οικοδέσποινα των αγώνων, Τουρκία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι και έχασε το πρώτο σετ με 25-6. Στη συνέχεια η ομάδα μας κέρδισε με 25-19, όμως στη συνέχεια έχασε δυο συνεχόμενα σετ με 25-14 και 25-23, φτάνοντας τις δυο ήττες σε δυο ματς (από τη Σλοβενία η πρώτη ήττα). Αντίθετα την πρώτη τους νίκη πέτυχαν στο μπιτς βόλεϊ το δίδυμο των Βίκυς Αρβανίτη και Πέννυς Καραγκούνη που νίκησαν με 2-0 (21-05, 21-13) τις Σέρβες Φραγιότοβιτς - Σεβάρικα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ