Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Στ. Γκουλιώνη

Συγκέντρωση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στο δάσκαλο Στέφανο Γκουλιώνη, που παραπέμπεται, σήμερα, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του κλάδου, με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 το πρωί στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στη Λάρισα, όπου και θα συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ δίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Ο Στ. Γκουλιώνης, δάσκαλος σε ειδικό σχολείο της Λάρισας, έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για «αντίσταση κατά της αρχής», (είχε συλληφθεί από την Αστυνομία στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έγινε κατά την παρέλαση της 25ης Μάρτη του 2012) και τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία από το υπουργείο Παιδείας ... ως επίορκος.

Ο Σύλλογος των δασκάλων ζητά την άμεση κατάργηση του νομικού πλαισίου (Ν.4093/2012), ώστε «να παύσει κάθε πειθαρχική και ποινική δίωξη στο πρόσωπό του δασκάλου» και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν οι τοπικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, επισημαίνοντας ότι με το νέο πειθαρχικό δίκαιο «στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων. Διαμορφώνουν ένα αστικό κράτος πιο αντιλαϊκό, πιο αυταρχικό, πιο άμεσα υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ