Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
«Παράνομο το σχέδιο στην Ταξίμ»

Διοικητικό δικαστήριο της Τουρκίας έκρινε παράνομο το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της απόφασης που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του το πρακτορείο ειδήσεων «Ρόιτερς». Το συγκεκριμένο σχέδιο στο πάρκο Γκεζί που πυροδότησε τις λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλη την Τουρκία, ενάντια στον αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το διοικητικό δικαστήριο είχε αποφανθεί στις αρχές Ιουνίου, στο αποκορύφωμα των διαδηλώσεων και της αναταραχής στη χώρα, ότι το σχέδιο για την ανάπλαση της πλατείας παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία για τα διατηρητέα, σύμφωνα με ένα δικηγόρο των εναγόντων εναντίον του. Η απόφαση αυτή δημιουργεί προσχώματα στα σχέδια Ερντογάν, ωστόσο η αντιλαϊκή πολιτική είναι κάτι πολύ ευρύτερο όπως και η ανάγκη να απαντηθεί από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Τη νέα κατάσταση που διαμόρφωσε το μαζικό λαϊκό ξέσπασμα του τουρκικού λαού τον Ιούνη, εξετάζει σε μαζικές συσκέψεις που πραγματοποιεί το ΚΚ Τουρκίας αυτές τις μέρες και καλεί το λαό να συνεχίσει τον αγώνα για να ανατρέψει όχι μια κυβέρνηση αλλά την εξουσία του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ