Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στη Λαϊκή Συμμαχία η θέση των αυτοαπασχολούμενων

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό
Συνάντηση με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασαν τις θέσεις της για μια σειρά θέματα, όπως το ασφαλιστικό, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κ.ά. Μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πορεία της κατάστασης των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, των αυτοαπασχολουμένων της χώρας μας είναι προδιαγεγραμμένη, και εξαιτίας της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που έχει επιταχύνει τις διαδικασίες και έχει οξύνει τα προβλήματα, αλλά κυρίως λόγω της ΕΕ, της ένταξής μας σε αυτήν τη λυκοσυμμαχία, της γιγάντωσης των μονοπωλιακών επιχειρήσεων και βεβαίως εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Από αυτήν την άποψη, πρέπει να επισημάνουμε, ότι η πολιτική αυτή οδήγησε σε μεγάλη φοροληστεία, κυρίως για τους μικρούς επαγγελματίες, για τις μικρές επιχειρήσεις, για τους αυτοαπασχολούμενους. Οδήγησε στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Προχωράει τώρα στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Οδήγησε σε αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία δυστυχώς συνεχίζονται, για τα κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των ΕΒΕ και σε μειώσεις συντάξεων που οδηγούν όλο και περισσότερο τους εργαζόμενους στους κλάδους αυτούς στην ανεργία, στη μεγαλύτερη φτώχεια, στο να αναγκάζονται να βάζουν καθημερινά λουκέτο στα μαγαζιά.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυο, να συμπαραστέκεται στους αυτοαπασχολούμενους, στο κίνημά τους. Και μέσα στη Βουλή με προτάσεις νόμου, και έξω από αυτή, στις καθημερινές κινητοποιήσεις και στους αγώνες. Σταθερή μας θέση και θέληση είναι ότι, επειδή ακριβώς τα προβλήματα είναι κοινά, ο εχθρός είναι κοινός - τα μονοπώλια και η ΕΕ - θα πρέπει όλοι μαζί, αυτοαπασχολούμενοι, εργάτες, αγρότες, νέοι, γυναίκες, να συμπήξουν μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία. Τη Λαϊκή Συμμαχία που θα έχει κατεύθυνση την πάλη ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τα μονοπώλια, που γεννά τέτοια βάρβαρα μέτρα που πλήττουν τους αυτοαπασχολούμενους και όλο τον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, παρουσίασε τα προβλήματα που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και αναφέρθηκε στη συμπαράσταση του ΚΚΕ προς τους αυτοαπασχολούμενους, έμπορους και βιοτέχνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ