Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τη λιθουανική προεδρία της ΕΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατήγγειλε το αντιλαϊκό πρόγραμμα της λιθουανικής προεδρίας της ΕΕ, για την περίοδο 1 Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2013, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Το πρόγραμμα της λιθουανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σηματοδοτεί ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων σε όλες τις πλευρές της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Από την άλλη, θα προωθηθεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ενωση, για την ελεγχόμενη καταστροφή και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του χρηματιστικού κεφαλαίου, εμβάθυνση όλων των αντιδραστικών χαρακτηριστικών της ΟΝΕ, εφαρμογή "μνημονίων" σε όλα τα κράτη μέλη με την "ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση" και το "ευρωπαϊκό εξάμηνο".

Με ακόμη μεγαλύτερη επιθετικότητα θα συνεχιστεί η ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, με επίκεντρο τα ανοιχτά μέτωπα στη Ν. Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή, στη Β. Αφρική. Ενεργό ρόλο στην αντιλαϊκή πολιτική προετοιμάζεται να παίξει η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που στα πλαίσια της "τριάδας" των προεδριών, ετοιμάζεται να αναλάβει τη σκυτάλη της προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2014».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ