Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Συνοψίζει τις αξιώσεις εφοπλιστών και τουριστικού κεφαλαίου

Καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έκθεση με τον τίτλο «Γαλάζια ανάπτυξη στους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών και του τουρισμού», έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γ. Τούσσας και Μπ. Αγγουράκης, καταψηφίζοντας την έκθεση. Μεταξύ άλλων σημείωσαν:

«Η "γαλάζια ανάπτυξη" αποτελεί το θαλάσσιο βραχίονα της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ "Ευρώπη 2020", ώστε το κεφάλαιο να αξιοποιήσει τις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις για την εκμετάλλευση παραδοσιακών, αλλά και νέων θαλασσίων πόρων. Με μεγάλες επενδύσεις στη ναυτιλία, σε λιμάνια, παράκτια ναυσιπλοΐα και δίκτυα μεταφοράς, θαλάσσιους διάδρομους, την εξόρυξη υδρογονανθράκων και ορυκτών από το βυθό των ωκεανών. Με ευκαιρίες κερδοφορίας στη ναυπηγική και στις επισκευές πλοίων, ανανεώσιμες πηγές ενεργείας, υποδομές υπεράκτιων, αιολικών και θαλάσσιων πηγών ενέργειας. Με εντατικοποίηση της ιχθυοκαλλιέργειας και επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές για υψηλά εισοδήματα σε βάρος του λαϊκού τουρισμού. Προωθεί την παραπέρα ολοκλήρωση της ενιαία αγοράς, ειδικά των θαλασσίων μεταφορών, τη δημιουργία ζωνών ελεύθερων συναλλαγών στα νησιά.

Απαιτεί την πλήρη κατάργηση του "ΚΑΜΠΟΤΑΖ" και ευθυγραμμίζεται με τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης και της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για δήθεν "ευρωπαϊκή ΑΟΖ", με εκχώρηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στα μονοπώλια και την ένταξη του ζητήματος της ΑΟΖ στις αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των αναδυομένων καπιταλιστικών κέντρων. Στην ιδία απαράδεκτη κατεύθυνση κινείται και η σύσταση για δημιουργία "ευρωπαϊκής ακτοφυλακής", ακόμη ενός κατασταλτικού μηχανισμού σε βάρος των μεταναστών και του εργατικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ