Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... Ριζοσπαστισμός κατά παραγγελία

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έγινε σύσκεψη (3/7/2013) των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις, μεταξύ των οποίων και οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, που ετοιμάζεται να επιταχύνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Και διαβάστε - καλύτερα δηλαδή που δεν ακούγεται - τι πρότεινε συνδικαλίστρια, παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». «Ελάτε, και τα υπόλοιπα σωματεία να κλείσουμε την εφημερία του Σωτηρία», είπε η συνδικαλίστρια της ΕΚΣΩ («Ενωτική Κίνηση Σωτηρίας»), παρουσιάζοντας την πρότασή της ως αγωνιστική απάντηση στο κλείσιμο κρεβατιών και κλινικών, που ήδη συντελούνται στο νοσοκομείο.

-- Τι είναι αυτά που λες; Να πεθάνει κόσμος!... αντέτεινε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ.

-- Γιατί; Δεν πεθαίνει κάθε μέρα κόσμος;... ήρθε η κυνική απάντηση της... ριζοσπάστριας συνδικαλίστριας.

Να χρησιμοποιήσουν δηλαδή οι εργαζόμενοι συνδικαλιστικές πρακτικές σαν εκείνες τις πολιτικές, όπως οι κυβερνητικές, που οδηγούν στο θάνατο αρρώστους.

Αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά αποκτούν όσοι γίνονται βαστάζοι εκείνων που εμφανίζονται ως «μεσσίες» και βιάζονται να γίνουν χαλίφηδες στη θέση των προκατόχων τους -επίσης χαλίφηδων- για να συνεχίσουν την περπατησιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ