Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κινητοποίηση για τη συλλογική σύμβαση εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο φροντιστήριο του προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Αττικής έκανε προχτές το μεσημέρι ο Σύλλογος εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ΒΥΡΩΝΑΣ». Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα προστατεύει τα δικαιώματα των χιλιάδων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα φροντιστήρια.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Σωματείου, επόμενο βήμα είναι η κινητοποίηση που θα κάνει την Πέμπτη 11 Ιούλη (στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ) στα γραφεία της ΟΕΦΕ, της πανελλαδικής ομοσπονδίας ιδιοκτητών φροντιστηρίων. Για εκείνη την ημέρα προγραμματίστηκε και συνάντηση με εκπροσώπους των εργοδοτών, όπως προέκυψε από την προχτεσινή κινητοποίηση.

Αντίστοιχη δράση αναπτύσσουν σωματεία εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση και σε άλλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Κεφαλονιά), τα οποία έχουν προχωρήσει σε προσπάθεια κοινού βηματισμού για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων που θα απαντούν στις ανάγκες των εργαζόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ