Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΕΙ
Να τερματίσουν όλες οι παράτυπες και εκδικητικές διώξεις

Τη σωρεία πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων που υφίστανται σημαντικός αριθμός καθηγητών του Τμήματος ΤΕΦΑΑ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αφορά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) ΑΕΙ, με αφορμή ψήφισμα της ΓΣ του Διδακτικού Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΦΑΑ.

Η ΔΗΠΑΚ σημειώνει ότι οι «διώξεις αυτές που, όταν δεν εκπορεύονται, συντηρούνται από τις πρυτανικές αρχές, συνοδεύονται από εξόφθαλμες παρατυπίες (διοικητικές, νομικές και ακαδημαϊκές), καταργώντας ή παραβιάζοντας στοιχειώδη δικαιώματα των "διωκόμενων". Καταδεικνύουν μεθοδευμένη στοχοποίηση, όχι μόνο των διωκόμενων συναδέλφων, αλλά και του Τμήματος που υπηρετούν. Δεν τιμούν τα ακαδημαϊκά όργανα του ΕΚΠΑ. Οι παρατυπίες και οι μεθοδεύσεις στις ασκούμενες διώξεις συνθλίβουν κάθε έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας, ενώ παράλληλα συντηρούν την ιδιότυπη ομηρία διαρκείας των διωκόμενων συναδέλφων μας. Η ομηρία αυτή λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις καθώς με το νέο νομικό πλαίσιο, το οποίο καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων δημοσίων λειτουργών (ν. 4093/12), οι "κατηγορούμενοι" κινδυνεύουν με εξαντλητικές "προληπτικές" ποινές εξαιτίας και μόνο της άσκησης δίωξης».

Η ΔΗΠΑΚ καλεί τις πρυτανικές αρχές και τα ακαδημαϊκά όργανα του ΕΚΠΑ να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των διωκόμενων, να τερματίσουν άμεσα όλες τις παράτυπες και εκδικητικές διώξεις εναντίον των καθηγητών. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα, το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ