Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Κόντρα στη νέα φοροληστεία

Δελτίο Τύπου σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης

Αποψη από την πρόσφατη κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ για τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό
Αποψη από την πρόσφατη κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ για τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό
Εχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στις οικογένειές μας να συγκρουστούμε με τη νέα φοροληστεία που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που έδωσε στη δημοσιότητα. Τα παραπάνω τονίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται:

«Το φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε η συγκυβέρνηση με την τρόικα και δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, εντείνει ακόμα περισσότερο τη φορολογική επιδρομή ενάντια σε αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους και γενικά τα λαϊκά στρώματα.

Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ αφού καταργείται και αυτό το "κουτσουρεμένο" αφορολόγητο των 5.000 ευρώ που ισχύει μέχρι σήμερα. Καταργείται η έκπτωση φόρου για τα παιδιά, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση των νοικοκυριών που έχουν παιδιά.

Αυξάνεται το ποσοστό της παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών κατά 1,5%. Καθιερώνονται τεκμαρτά εισοδήματα, τέτοια που θα επιβάλλουν φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα. Για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δραματική. Η φορολογική κλίμακα που καθιερώνεται και η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 80%, θα τους εξαναγκάζει να εργάζονται, αν και εφόσον έχουν δουλειά, μόνο και μόνο για να πληρώνουν τους υπέρογκους φόρους. Την ίδια στιγμή οι φόροι στα κέρδη και τα μερίσματα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μειώνονται στο 36%, από 45% που ίσχυε μέχρι πριν από 3 χρόνια.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της συγκυβέρνησης. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τον όλεθρο όπου μας οδηγούν είναι ο ανυποχώρητος μαζικός αγώνας με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η επίθεση δε θα έχει σταματημό. Εχουμε χρέος και καθήκον απέναντι στους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας να συγκρουστούμε με αυτές τις πολιτικές, να βάλουμε τέλος στη συνεχόμενη κατρακύλα».

Σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις που υπάρχουν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο λειτουργούν κυριολεκτικά ως βόμβα στα θεμέλια των μικρών επιχειρήσεων των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Οτι μόνο με τη φορολογική κλίμακα η κυβέρνηση σχεδιάζει να αρπάξει τουλάχιστον το 26% του εισοδήματός τους (για εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ) σαν φόρο εισοδήματος. Αν σε αυτό το ποσό που θα πάρει η Εφορία, αφαιρέσουμε ακόμα 20% του εισοδήματος που θα πάει για ασφάλιση στον ΟΑΕΕ και ακόμα τα 650 ευρώ που θα πληρώσει κάθε ΕΒΕ για «τέλος επιτηδεύματος», ο καθένας καταλαβαίνει ότι στους ίδιους απομένουν ψίχουλα για να ζήσουν.

Η νέα φορολογική κλίμακα για τους αυτοαπασχολούμενους προβλέπει συντελεστή φορολόγησης 26% για εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ και 33% για τα υψηλότερα εισοδήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ