Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές βραδιές, εντός κι εκτός τειχών

Εφη Αγραφιώτη - Γιώργος Κοντραφούρης
Εφη Αγραφιώτη - Γιώργος Κοντραφούρης
Στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου, στη Ρόδο, τραγουδά αύριο (9.30 μ.μ.) η Νατάσα Μποφίλιου τη μεγάλη ερμηνευτική επιτυχία της με «Το πέρασμα των μάγων» των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτου. Εισιτήριο: Προπώληση: 14, 12 μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων.

  • Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής αυτή τη βδομάδα θα δοθούν δύο συναυλίες. Στις 12/7 (9 μ.μ.) η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και ο πιανίστας Γιώργος Δούσης παρουσιάζουν κομμάτια μιούζικαλ του Χόλιγουντ και της βρετανικής μουσικής. Μελωδίες από τον «Μάγο του Οζ», το «Ωραία μου κυρία», το κεφάτο «West Side Story», τους «Αθλιους», το θρυλικό «Καμπαρέ», τις «Γάτες»του Αντριου Λόιντ Βέμπερ, αλλά και το «Ενας ουρανός μ' αστέρια» από την ταινία του Δαλιανίδη «Ραντεβού στον αέρα», συνθέτουν το ανάλαφρο πρόγραμμα. Επονται (13/7, 9 μ.μ.) οι βιρτουόζοι πιανίστες, της κλασικής και της τζαζ μουσικής, Εφη Αγραφιώτη και Γιώργος Κοντραφούρης. Θα παρουσιάσουν έργα των Αστορ Πιατσόλα, Σάμιουελ Μπάρμπερ, Μορίς Ραβέλ και Ντέιβ Μπρούμπεκ. Οπως λένε οι δύθο διακεκριμένοι καλλιτέχνες «Η μουσική είναι μία, μια δυνατή κατάσταση μνημών, αντιστάσεων, φυγών, αναγκών, αναζητήσεων, πισωγυρισμάτων και αναστολών, επαναστατικών ή αδύναμων διαθέσεων, ρομαντισμού, φαντασίας, παλμού...».
  • Βραδιές, με σουίνγκ, τζαζ και τραγούδια καμπαρέ, στην «Αποβάθρα» του θεάτρου «Το τρένο στο Ρουφ». Αύριο (9.30 μ.μ.) οι Λίλη Τσεσματζόγλου και Λάκης Χαλκιόπουλος παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Κινηματογράφος και ηχοχρώματα στο φως των αστεριών». Στις 12/7 (9.30 μ.μ.) η Ειρήνη Χαρίδου, με την Αλκηστη Ραυτοπούλου (πιάνο) και τον Φώτη Μυλωνά (πνευστά) τραγουδά «Μου 'ταξες ταξίδι να με πας». Στις 13/7 οι εξαιρετικά καλλίφωνες αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά ελληνικά, ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, πορτογαλέζικα φάδος και αμερικανικά μπλουζ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ