Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαχητική παρέμβαση για τη Συλλογική Σύμβαση

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας, το Σάββατο, στο 32ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Εργοδοτών (ΟΕΦΕ), που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Η μαχητική παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν συντονισμένα και με τα υπόλοιπα 8 πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να εκφράζουν τις ανάγκες των εργαζομένων. Οι δυνάμεις του ΣΕΦΙΕ μπήκαν στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, όπου διεξαγόταν το συνέδριο, άνοιξαν ένα πανό και ζήτησαν να μιλήσουν στο συνέδριο. Το προεδρείο του συνεδρίου απέφυγε να τους δώσει το λόγο δεσμευόμενο ότι θα το πράξει την επόμενη μέρα πριν την έναρξη της ΓΣ των προέδρων των κατά τόπους συλλόγων των εργοδοτών. Τελικά, και την Κυριακή δεν επέτρεψε να μιλήσουν οι εκπρόσωποι του ΣΕΦΙΕ, με το «επιχείρημα» ότι η ΟΕΦΕ δε συνομιλεί με πρωτοβάθμια σωματεία αλλά μόνο με την Ομοσπονδία, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ποιους προτιμούν για συνομιλητές.

Στη διάρκεια της πρώτης μέρας του συνεδρίου, οι δυνάμεις του ΣΕΦΙΕ παρέμειναν στο χώρο, μοιράζοντας προκηρύξεις και συζητώντας με παριστάμενους γονείς και τα παιδιά για τις συνθήκες που δουλεύουν οι καθηγητές τους. Η πρωτοβουλία βρήκε θετική απήχηση σε πολλούς γονείς, αλλά και σε συνέδρους, κύρια ιδιοκτήτες μικρών φροντιστηρίων.

Ο ΣΕΦΙΕ καταγγέλλει την απόφαση του ΔΣ της ΟΕΦΕ και τη στάση του προέδρου της και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για διεκδίκηση ουσιαστικής ΣΣΕ, για να σπάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Το συνέδριο

Στο συνέδριο της ΟΕΦΕ αναδείχθηκαν οι σχεδιασμοί των εργοδοτών να συμμετέχουν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και σε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και να αναγνωρίζονται σαν «ισότιμο κομμάτι» της εκπαίδευσης.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν αντιπροσωπείες εργοδοτών, από Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία και άλλες χώρες, σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί το φαινόμενο των φροντιστηρίων ως άρρηκτα δεμένο με τη βασική εκπαίδευση σε όλες τις χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ