Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «HYDRA BEACH»
Δεκάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν και αντικαταστάθηκαν από μαθητές!

Δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων, με τη στήριξη της Γραμματείας Αργολίδας του ΠΑΜΕ

Με δυναμική κινητοποίηση την περασμένη Πέμπτη 4/4 και την Κυριακή 7/7, έξω από το ξενοδοχείο «Hydra Beach» και με την οργάνωση πλατιάς σύσκεψη αύριο, στις 7 το απόγευμα με τη συμμετοχή σωματείων από άλλους κλάδους και φορέων της κοινωνικής συμμαχίας της περιοχής, απαντούν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου στις πάνω από 25 απολύσεις συναδέλφων τους. Στο πλευρό τους, οι εργαζόμενοι έχουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που συμβάλλουν καθοριστικά στην οργάνωση της πάλης τους.

Το Ξενοδοχείο Hydra Beach, στο Θερμήσι Ερμιονίδας, εποχικής λειτουργίας, ιδιοκτησίας της «Santoni Group» Ιταλίας, πέρασε στη διαχείριση της ισπανικής πολυεθνικής «Barcelo» (Barcelo Group) το Φλεβάρη 2013, με προοπτική τη λειτουργία του από την 1η Μάη. Κατά την έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου, 18 Απρίλη, αρκετές συμβάσεις των εργαζομένων που είχαν υπογραφεί ήταν ορισμένου χρόνου με ημερομηνία λήξης έως τις 27 με 30 Ιούνη. Στο τέλος Ιούνη έγιναν 25 περίπου απολύσεις με την αιτιολογία της λήξης των συμβάσεων. Το γεγονός ότι εκείνες τις ημερομηνίες έμπαιναν για πρακτική άσκηση μαθητές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή αποτελούν σχεδόν το 50% των εργαζομένων της μονάδας μόνο τυχαίο δεν είναι. Επιπλέον, τις απολύσεις τις ανακοίνωσε στους εργαζόμενους η γραμματέας του κλαδικού σωματείου (!) από τη θέση που έχει στο ξενοδοχείο στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Την περασμένη Κυριακή, στη δεύτερη κατά σειρά κινητοποίηση των εργαζομένων, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι σωματείων και φορέων της περιοχής, μέλη και στελέχη της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Επισιτισμού - Τουρισμού έγινε νέα συνάντηση με τον διευθυντή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, ο διευθυντής ισχυρίστηκε ότι θα επαναπροσλάβει μέρος τουλάχιστον των απολυμένων, εφόσον μέσα στον Ιούλη αυξηθεί η χαμηλή πληρότητα, γεγονός για το οποίο η εργοδοσία θα απαντήσει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ