Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
Οχι στο ξεπούλημα του δημόσιου κάμπινγκ στη Σκοτίνα

Με μια αποικιοκρατική σύμβαση παραχώρησης για 60 χρόνια, ολοκληρώθηκε από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) το ξεπούλημα του Κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα, στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Το επενδυτικό σχέδιο, ύψους περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει ότι στην έκταση 600 στρεμμάτων του κάμπινγκ, θα αναπτυχθούν ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 443 κλινών, κάμπινγκ Α' κατηγορίας δυναμικότητας 250 θέσεων, συνεδριακό κέντρο 500 θέσεων, εγκαταστάσεις spa, κλπ. Το ετήσιο μίσθωμα, που θα καταβάλλει ο ανάδοχος στην ΕΤΑΔ, ανέρχεται στο ποσό των 240.000 ευρώ.

Το κάμπινγκ της Σκοτίνας, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, είχε δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 2.500 ατόμων και για δεκαετίες αποτελούσε προσφιλή προορισμό των λαϊκών οικογενειών. Το ξεπούλημά του ήρθε σαν επακόλουθο της συνειδητής, χρόνιας εγκατάλειψης και ερήμωσης του Κάμπινγκ από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ, είτε των συγκυβερνήσεών τους πότε με το ΛΑΟΣ, πότε με τη ΔΗΜΑΡ.

Η συγκεκριμένη «επένδυση» καμία σχέση δεν έχει με τη δυνατότητα για φθηνές και ποιοτικές διακοπές των λαϊκών οικογενειών, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δίου - Ολύμπου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κάποιοι υποστηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις με το επιχείρημα ότι θα φέρουν ανάπτυξη, θα γίνουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Τέτοιες ψεύτικες ελπίδες διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα ενισχύσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία όμως απαιτεί σύγχρονους δούλους. Απαιτεί, εργαζόμενους χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, ισοπέδωση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, απλήρωτη εργασία, ανασφάλεια και ανεργία. Αυτά είναι το λίπασμα για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Επιπλέον, η λειτουργία μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος θα έχει αρνητικές συνέπειες σε εκατοντάδες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού.

Τα κόμματα που μας έχουν κυβερνήσει και εκείνα τα κόμματα που πιστεύουν στην "υγιή επιχειρηματικότητα" και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) βλέπουν και τη γη ως εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές. Δεν βλέπουν τη γη σαν πηγή ζωής και φυσικού πλούτου για το λαό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου - Ολύμπου καταγγέλλει στον Πιερικό λαό το ξεπούλημα του Κάμπινγκ της Σκοτίνας. Η γη, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, οι τηλεπικοινωνίες, ο ηλεκτροφωτισμός και το νερό, πρέπει ν' ανήκουν στο λαό και να λειτουργούν για το δικό του συμφέρον και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να παλέψει για την κοινωνικοποίησή τους. Μόνο έτσι μπορεί αποτελεσματικά να προστατευτεί και να αξιοποιηθεί το φυσικό περιβάλλον και ο πλούτος της πατρίδας μας σε όφελος της εξυπηρέτησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ