Τρίτη 16 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Πολυγύρου και πορεία προς την Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής, το Δήμο Πολυγύρου και την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, πραγματοποίησαν χτες το πρωί κάτοικοι της Χαλκιδικής, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού, αλλά και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους με τις αναιτιολόγητες προφυλακίσεις συμπατριωτών τους, τις παράνομες λήψης γενετικού υλικού, τις επιθέσεις των ΜΑΤ, κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Πολυγύρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, τον Δήμαρχο Πολυγύρου και τον Αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής.

Μεταξύ άλλων, με το ψήφισμά τους, ζητούν την άμεση αποφυλάκιση των 4 συναγωνιστών τους, να σταματήσει η μαζική λήψη DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων, και η τρομοκρατία των κατοίκων από την αστυνομία.

Στη συνέχεια, και ενώ είχε ολοκληρωθεί η κινητοποίηση των συντονιστικών επιτροπών αγώνα, ορισμένοι κάτοικοι, αποφάσισαν να πάνε και να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, στην Αρναία. Πριν φτάσουν, στο Παλαιοχώρι βρέθηκαν αντιμέτωποι με εργαζόμενους της «Ελληνικός Χρυσός» και δυνάμεις της αστυνομίας. Στη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκε ελαφρά ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αρναίας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ