Τετάρτη 17 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ
«Παλεύουμε μαζί με την εργατική τάξη»

Ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης
Ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης
«Οι απολύσεις, οι καταργήσεις των συλλογικών συμβάσεων, η διάλυση δομών και θεσμών, κατακτημένες από την εργατική τάξη, μας αφορούν», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, γι' αυτό, σημείωσε, «δεν συμπαραστεκόμαστε απλά. Το παλεύουμε μαζί σας».

Ο συνδικαλιστής αναφέρθηκε στα αντεργατικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου και τις τεράστιες συνέπειες που θα έχουν αυτά τονίζοντας ότι «η παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης που επιχειρείται, θα φέρει μεγαλύτερα "κεσάτια" στα μικρομάγαζά μας. Η μεγαλύτερη υποβάθμιση του ήδη υποβαθμισμένου ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο αδιέξοδο τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, που ήδη δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας αλλά και αυτούς που ακόμα έχουν». Οπως και τα «φορολογικά μέτρα που πολυνομοσχεδίου που συζητούνται θα οδηγήσουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στο οριστικό λουκέτο, τη στιγμή που δίνει νέες απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, με τη μείωση των φόρων μερισμάτων, και τόσα άλλα», πρόσθεσε.

Ο ομιλητής αναφερόμενος στην προωθούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σημείωσε ότι το μέτρο φέρνει σε απόγνωση τους αυτοαπασχολούμενους που θα οδηγηθούν μαζικά στον αφανισμό.

«Το έχουμε καθαρό. Καλύτερες μέρες για τους αυτοαπασχολούμενους, μέσα στην ΕΕ, με τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό στην εξουσία δεν θα έρθουν. Η όποια ανάκαμψη επιτευχθεί, θα είναι ανάκαμψη των μονοπωλιακών κερδών και όχι για τις λαϊκής οικογένειες και των αυτοαπασχολουμένων. Η λύση βρίσκεται στη λαϊκή συμμαχία με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ και όχι στους όψιμους σωτήρες που υπόσχονται και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Ετσι εννοούμε εμείς το όλοι μαζί. Η μονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος από την ΕΕ και η αλλαγή τάξης στην εξουσία είναι ο δρόμος που πρέπει να πορευτούν οι αυτοαπασχολούμενοι», κατέληξε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ