Τετάρτη 17 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
«Βελτιώσεις» που επιταχύνουν την αντεργατική επίθεση

Σε «βελτιώσεις», που απ' τη μια αγγίζουν τα όρια του εμπαιγμού και απ' την άλλη επιταχύνουν την εξαθλίωση των εργαζομένων, με το πρόσχημα ότι δήθεν θα παραμείνουν στη δουλειά τους, προχώρησε η συγκυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο, μετά από σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε:

1. Παραμένουν στους Δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί, που ...κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών!

2. Παρέχεται η δυνατότητα στους σχολικούς φύλακες - οι οποίοι τίθενται όλοι σε διαθεσιμότητα και απόλυση - να συνιστούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, με τους οικείους Δήμους.

Η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων είναι απόλυτα ενταγμένη στους συνολικότερους σχεδιασμούς για την Τοπική Διοίκηση και σχετίζεται με τη συρρίκνωση των εργαζομένων σε αυτή. Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις αποτελούν το όχημα, απ' τη μια, για την εύρεση φτηνών εργαζομένων, δίχως δικαιώματα ενώ, απ' την άλλη, διευκολύνουν την είσοδο ιδιωτών σε κρίσιμες υπηρεσίες, στην απαλλαγή του κράτους από σειρά αρμοδιοτήτων και, εν τέλει, οδηγούν στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας.

3. Προωθούνται αλλαγές στο άρθρο της δημοτικής αστυνομίας για επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης στην Ελληνική Αστυνομία και τη ρύθμιση θεμάτων για την άσκηση των αρμοδιοτήτων, που προβλέπεται ότι θα γίνεται σε συνεργασία με τους οικείους δήμους.

4. Προβλέπει μεταβατικό χρονικό διάστημα έως το Σεπτέμβρη οπότε μπορεί να ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ., από όσους δήμους το επιθυμούν, η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτό θα γίνεται με ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατόπιν προτάσεων των δημάρχων.

5. Για τους προϋπολογισμούς των Δήμων και των Περιφερειών απαλείφεται η διάταξη για έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης και προβλέπεται πλέον η παροχή οδηγιών από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ