Πέμπτη 18 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Φορτίο μη λειτουργικών όπλων σε πλοίο της ΛΔ Κορεάς

Το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών με χτεσινή του ανακοίνωση σημειώνει ότι το πλοίο της ΛΔ της Κορέας το οποίο δεσμεύθηκε την προηγούμενη βδομάδα στον Παναμά (κοντά στη διώρυγα) μετέφερε οπλικά συστήματα μη λειτουργικά, που προορίζονταν για επισκευή στη ΛΔ Κορέας.

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται η προσήλωση της Κούβας «στην ειρήνη, στον αφοπλισμό και ειδικότερα στον πυρηνικό αφοπλισμό, καθώς και στο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο». Συμπληρώνει ότι το φορτίο του πλοίου «Τσονγκ Τσον Γκανγκ» ήταν 10.000 τόνοι ζάχαρης και 240 τόνοι απαρχαιωμένων αμυντικών όπλων, συγκεκριμένα δύο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, εννέα πύραυλοι σε τμήματα και ανταλλακτικά, δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου «MiG-21bis», καθώς και 15 μηχανές «MiG» και καταλήγει ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το πλήρωμα του πλοίου πιθανά να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παράνομη εισαγωγή όπλων στον Παναμά. Πάντως, οι ΗΠΑ που πάντα εκδήλωναν την εχθρική τους στάση τόσο απέναντι στην Κούβα όσο και στην ΛΔ Κορέας, απένειμαν εύσημα στον Παναμά για την έρευνά του και δήλωσαν ότι στηρίζουν την πλήρη διερεύνηση του περιεχομένου του φορτίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ