Πέμπτη 18 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Βομβιστικές επιθέσεις και συγκρούσεις

Εκδίωξαν, μετά από σκληρές συγκρούσεις, τους ισλαμιστές ενόπλους Κούρδοι πολιτοφύλακες από παραμεθόριες πόλεις

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Νέα επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε ως στόχο αμάχους, χτες, στη Συρία. Αυτή τη φορά στόχος ήταν άμαχοι σε τέμενος στην πόλη Κανάκερ, νοτίως της Δαμασκού, όπου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα συριακά ΜΜΕ, σκοτώθηκαν επτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναικόπαιδα, και τραυματίστηκαν δεκάδες. Η πόλη ελέγχεται από το συριακό στρατό αλλά στη γύρω περιοχή δρουν αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολυήμερες σκληρές συγκρούσεις οι πολιτοφυλακές του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος Συρίας, εκδίωξαν από την πόλη Ρας αλ Αϊν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ενόπλους των ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων «Μέτωπο αλ Νούσρα» και «Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε» (ανατολική Μεσόγειος). Ο, κατά κύριο λόγο, κουρδικός ντόπιος πληθυσμός σε αρκετές πόλεις στα βόρεια της Συρίας έχει επανειλημμένως εκφράσει ανοιχτά δυσφορία απέναντι στους ακραίους ισλαμιστές, στην πλειοψηφία ξένους μισθοφόρους, οι οποίοι πιέζουν και προσπαθούν διά της βίας να επιβάλουν τη σαρία στους κατοίκους. Συνολικά, φέρονται να σκοτώθηκαν εννιά ισλαμιστές και δύο Κούρδοι πολιτοφύλακες.

Αφορμή για τον τελευταίο γύρο συγκρούσεων ήταν η πίεση των ισλαμιστών προς τους ντόπιους να εφαρμόσουν με αυστηρότητα τη νηστεία και τις αρχές του Ραμαζανιού. Αυτό οδήγησε σε ένταση, ακολούθησαν συγκρούσεις, και χτες το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι οι ισλαμιστές εκδιώχθηκαν από την πόλη.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αυτών, πυρά έπεσαν και στο τουρκικό έδαφος και μάλιστα σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι υπήκοοι, ο ένας 15 χρόνων, στην πόλη Τσεϊλανπινάρ. Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι γενικώς ανταπέδωσε τα πυρά. Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός, από την άλλη πλευρά των συνόρων, στα κατεχόμενα υψώματα του Γκολάν, δήλωνε ότι έχει αυξηθεί, τα τελευταία 24ωρα, η ρίψη οβίδων στο έδαφος που ελέγχει το Ισραήλ αποδίδοντας το γεγονός στην όξυνση των συγκρούσεων στην άλλη πλευρά των συνόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ