Πέμπτη 18 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Νέα δολοφονία στο νότο συντηρεί την ένταση

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων έπεσε τα ξημερώματα χθες έξω από το σπίτι του στην περιοχή Σαραφάντ, στο νότιο Λίβανο, ο Σύρος διευθυντής του τμήματος πολιτικών και διεθνών σχέσεων του Διεθνούς Οργανισμού Αραβικής Μετανάστευσης, Μουχάμαντ Νταράρ Τζάμο. Ο Τζάμο ήταν γνωστός υποστηρικτής της συριακής κυβέρνησης και συχνά υπεράσπιζε τον πρόεδρο Ασαντ σε τηλεοπτικές εκπομπές αραβικών δικτύων. Σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές, οι δολοφόνοι δεν πυροβόλησαν τη Λιβανέζα σύζυγο του Τζάμο, που βρισκόταν δίπλα του.

Οπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων «Sana»: «Ομάδα τρομοκρατών δολοφόνησε τον Μοχάμαντ Νταράρ Τζάμο μπροστά στο σπίτι του στην κοινότητα Σαραφάντ του νοτίου Λιβάνου» ενώ εκπρόσωπος των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι ο σύρος αξιωματούχος σκοτώθηκε τη νύκτα από δύο ένοπλους την ώρα που έμπαινε στο σπίτι του, όπου κατοικούσε με τη λιβανέζα σύζυγό του.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της ιμοπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, που Σύρος αξιωματούχος δολοφονείται στο έδαφος του Λιβάνου.

Οι λιβανικές πολιτικές δυνάμεις στο σύνολό τους καθώς και η πολιτειακή ηγεσία καταδίκασαν τη δολοφονία του Τζάμο. Η σιιτική οργάνωση «Χεζμπολλάχ» υποστήριξε ότι η δολοφονία «χτυπά καμπανάκι για την ασφάλεια στο Λίβανο» και επέρριψε την ευθύνη της δολοφονίας στους Σύρους αντικαθεστωτικούς, μια εκδοχή που υιοθέτησε και το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων ΣΑΝΑ.

Εκ μέρους του μεγαλύτερου σουνιτικού κόμματος, του «Μέλλοντος», ο πρώην πρωθυπουργός Φουάντ Σινιόρα καταδίκασε τόσο τη δολοφονία του Τζάμο όσο και τη βομβιστική επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής της «Χεζμπολλάχ» στην κοιλάδα Μπεκάα, την Τρίτη, όπου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Ο Σινιόρα δήλωσε ότι θα πρέπει ο Λίβανος ν' απεμπλακεί πλήρως από τις εξελίξεις στη Συρία, μια νύξη που αφορά την παρουσία ενόπλων της «Χεζμπολλάχ» στο πλευρό του συριακού στρατού, κάτι που αναφέρεται και σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της πολιτικής συμμαχίας, με κορμό το «Μέλλον», της 14ης Μαρτίου, η οποία κάλεσε τη «Χεζμπολλάχ» να σώσει το Λίβανο σταματώντας ν' αναμιγνύεται στα της Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ