Τρίτη 23 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ ΣΤΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Ολέθριες οι συνέπειες από τις συγχωνεύσεις

Μετά τις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις και τις επίσης τηλεοπτικές συμφωνίες -που ακολούθησαν την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο «Αττικόν»- έγινε χτες συνάντηση του Αδωνη Γεωργιάδη με την πλειοψηφία του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του υπουργού και κατά τον Αδωνη Γεωργιάδη έγινε «σε αρκετά καλό κλίμα». Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο «Αττικόν» δεν πήραν μέρος γιατί, όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, η συνάντηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια του ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού, πού δόθηκε με την επίσκεψη του υπουργού.

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο «Αττικόν» με ανακοίνωσή της κατάγγειλε ότι με «περιγραφές γεγονότων βίας που απέχουν από την πραγματικότητα, η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει την προσοχή μακριά από τις ολέθριες συνέπειες που θα έχουν για το λαό και για τους εργαζόμενους στην Υγεία οι επικείμενες συγχωνεύσεις κλινικών, τα κλεισίματα μονάδων Υγείας, το τσεκούρωμα του προϋπολογισμού των νοσοκομείων, οι διαθεσιμότητες και απολύσεις υγειονομικών, η ένταση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων νοσοκομείων». Επίσης, καταδίκασε «την απαράδεκτη παρουσία δυο διμοιριών των ΜΑΤ μέσα στο χώρο του κεντρικού αμφιθεάτρου του νοσοκομείου, που καταδεικνύει πως η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι με την επιβολή του δόγματος Νόμος και Τάξη, με την ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας».

«Κουβέντα δεν είπε ο υπουργός Υγείας για την αθλιότητα των ράντζων που έχουν κατακλύσει το νοσοκομείο και για τα οποία δόθηκε εντολή να μαζευτούν πριν από την άφιξή του. Κουβέντα και για την εξουθένωση του νοσηλευτικού προσωπικού, για τα 13 κλειστά κρεβάτια Εντατικής, για τις 7 κλειστές χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού, για την 9ωρη αναμονή στα Επείγοντα του νοσοκομείου, για τις 59 κενές οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων, για την απλήρωτη δουλειά, για την αφαίμαξη των ασθενών» τονίζει η Επιτροπή του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ