Τρίτη 23 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Εντείνεται η επίθεση της εργοδοσίας

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, Χρήστου Κατσώτη

Από την περιοδεία του Χρ. Κατσώτη στην Κρήτη
Από την περιοδεία του Χρ. Κατσώτη στην Κρήτη
Περιοδεία στην Κρήτη έκανε από την περασμένη Κυριακή ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Κατά την πρώτη μέρα της περιοδείας ο Χρ. Κατσώτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΣ των εστιατόρων Χερσονήσου. Αναδείχθηκαν τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρηματιών στο χώρο του επισιτισμού - τουρισμού. Ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε ότι οι εξελίξεις ενισχύουν τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, σε βάρος των μικρών ΕΒΕ. Τόνισε ότι η απάντηση πρέπει να είναι η οργανωμένη πάλη των ΕΒΕ σε συμμαχία με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα απέναντι στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια. Η λύση είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση.

Το απόγευμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ περιόδευσε στο ξενοδοχείο «Royal Mare» του ομίλου «Aldemar», στη Χερσόνησο (Ανισσαράς), όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους. Σε όλη την περιοχή εντείνεται η επίθεση της εργοδοσίας απέναντι στους ξενοδοχοϋπαλλήλους με απλήρωτη - ανασφάλιστη εργασία, ατομικές συμβάσεις και κατακόρυφη μείωση των μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, γενίκευση της μαθητείας. Ταυτόχρονα, κλιμακώνεται η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Ο Χρήστος Κατσώτης, με παρέμβασή του κάλεσε σε οργάνωση στους χώρους δουλειάς, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, οργάνωση στα σωματεία και αλλαγή των συσχετισμών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, συλλογική σύμβαση εργασίας στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να γίνουν οι δωρεάν διακοπές δικαίωμα όλων των εργαζομένων. Επισήμανε ότι μόνο οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη για να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση, και να δώσουν λύση προς όφελός τους, σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το βράδυ μίλησε στη συνεστίαση της ΚΟΒ Μιραμπέλλου για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ, στην πλαζ του ΕΟΤ, στον Αγιο Νικόλαο.

Χτες, Δευτέρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στο νοσοκομεία της Ιεράπετρας. Αμέσως μετά έκανε περιοδεία σε ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου και στη 1 το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ