Πέμπτη 25 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Κομβική αναμέτρηση για την Εθνική γυναικών

Το πλέον κομβικό παιχνίδι, που θα καθορίσει τα δρώμενα στη συνέχεια της διοργάνωσης, δίνει σήμερα η Εθνική γυναικών με αντίπαλο τον Καναδά για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του ομίλου της στην Α' φάση. Υπενθυμίζεται με βάση το σύστημα διεξαγωγής από τους 4 ομίλους των τεσσάρων ομάδων της πρώτης φάσης στην επόμενη προκρίνονται όλοι, ωστόσο η θέση που θα καταλάβουν στη βαθμολογία θα κρίνει τον αντίπαλό τους στα νοκ άουτ παιχνίδια του Σαββάτου απ' όπου θα προκύψει η οκτάδα των προημιτελικών. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην προηγούμενη διοργάνωση της Σανγκάης, Ελλάδα, με απολογισμό μέχρι στιγμής μια νίκη (Μ. Βρετανία) και μια ήττα (ΗΠΑ) επιδιώκει τη νίκη που θα την κάνει να κλειδώσει τη 2η θέση του ομίλου με δεδομένο ότι θεωρητικά οι ΗΠΑ θα κάνουν το «3 στα 3» αντιμετωπίζοντας την αδύναμη Μ. Βρετανία.

Εάν συμβεί αυτό, τότε στο χιαστί ματς -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το Καζακστάν (νίκησε τη Βραζιλία και έχει προβάδισμα για την 3η θέση στον 4ο όμιλο) θα είναι ο αντίπαλος, σαφώς στα μέτρα της ελληνικής ομάδας, στην πορεία της για τα προημιτελικά. Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή ενδεχόμενης ήττας από τις Καναδέζες τα πράγματα μπλέκουν άσχημα για την ελληνική ομάδα καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο νοκ άουτ παιχνίδι μια εκ των Ουγγαρίας, Ιταλίας, ομάδες που θεωρούνται εκ των ισχυρών της διοργάνωσης.

Στις δηλώσεις μετά το ματς με τη Μεγάλη Βρετανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης στάθηκε στην κρισιμότητα του σημερινού αγώνα τονίζοντας ότι η νίκη είναι το ζητούμενο προκειμένου να αποφευχθούν τα δύσκολα εμπόδια στη συνέχεια.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: «Βούλιαξαν» οι Παπαρούνας - Φαφαλής

Την ενδέκατη θέση στον κόσμο κατέλαβαν στον τελικό του τραμπολίνο από 3μ στις συγχρονισμένες καταδύσεις οι Στέφανος Παπαρούνας και Μιχάλης Φαφαλής, που συγκέντρωσαν συνολικά 376,02 βαθμούς. Οι δυο αθλητές αν και ξεκίνησαν χλιαρά τον αγώνα εντούτοις στη συνέχεια των προσπαθειών τους βελτιώθηκαν παραμένοντας σταθερά στην 9η θέση μέχρι λίγο πριν το φινάλε του τελικού. Στην τελευταία όπως προσπάθεια αντιμετώπισαν προβλήματα στο συγχρονισμό τους με αποτέλεσμα να βαθμολογηθούν χαμηλά και να ξαναπέσουν στην 11η θέση. Το χρυσό μετάλλιο και το αργυρό μετάλλιο για ακόμα έναν τελικό πήγε στην Κίνα με το δίδυμο Κιν Κάι και Ξε Τσονγκ να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, ενώ ασημένιοι ήταν οι Ρώσοι Κουζνέτσοφ-Ζαχάροφ και χάλκινοι οι Μεξικανοί Οκάμπο-Πασέμπο, αντίστοιχα.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Ακόμα ένας τελικός

Στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, θα συμμετέχουν τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης. Η ελληνική ομάδα με τις Αλζιγκούζη, Μπαχτσεβανίδου, Γιαλίδη, Γκεοργκίεβα, Καφετζή, Κουτίδη, Παπάζογλου και Πλατανιώτη παρουσίασε ένα όμορφο πρόγραμμα και τερμάτισε στην όγδοη θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος συγκεντρώνοντας 85.510 βαθμούς.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Στο νοσοκομείο η Λυμπερτά

Οπως έγινε γνωστό, στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης μεταφέρθηκε η Μαριάννα Λυμπερτά έπειτα από χτύπημα στο στήθος που δέχθηκε κατά τον αγώνα των 10χλμ ανοικτής θάλασσας από συναθλήτριά της και ενώ βρισκόταν στην 11η θέση μετά από 7,5 χλμ διαδρομής. Η κολυμβήτρια κατάφερε παρά τους πόνους να τερματίσει τον αγώνα από την 21η θέση. Το περιστατικό της Λυμπερτά έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις δηλώσεις της νικήτριας του αγωνίσματος στη Σανγκάη το 2011, Κέρι Αν Πέιν, που έκανε λόγο για «μακελειό» καταγγέλλοντας αντιαθλητική συμπεριφορά από πολλές συναθλήτριές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ