Παρασκευή 26 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Μετάλλιο... στα ανοιχτά

Η ομάδα της σκυταλοδρομίας στα 5χλ ανοιχτής θάλασσας χάρισε το δεύτερο μετάλλιο στην ελληνική αποστολή

Associated Press

Η ομάδα της σκυταλοδρομίας στα 5χλ ανοιχτής θάλασσας χάρισε το δεύτερο μετάλλιο στην ελληνική αποστολή
Tα αγωνίσματα της ανοιχτής θάλασσας συνεχίζουν να προσφέρουν τις σπουδαιότερες -έως τώρα- διακρίσεις στην ελληνική αποστολή που συμμετέχει στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου το οποίο διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Χτες ήρθε το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα, αφού η ομάδα της σκυταλοδρομίας στα 5χλμ αποτελούμενη από τους Σπύρο Γιαννιώτη, Κέλυ Αραούζου, Αντώνη Φωκαίδη κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος κολυμβητής είχε κατακτήσει και το χρυσό στο 10χλμ σε ατομικό επίπεδο, ενώ και η Αραούζου είχε κάνει δυο σπουδαίες εμφανίσεις στα 5χλμ και 10χλμ παίρνοντας την τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε στη 10η θέση και στο περισσότερο μέρος του αγώνα ήταν η δεύτερη γρηγορότερη τριάδα, πίσω από τους Γερμανούς. Τελικά κατάφεραν και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 54:03.3, μένοντας πίσω από τη γερμανική ομάδα (Λούρτζ, Ράιτερ, Χάιρλ), που πήρε την πρώτη θέση σε χρόνο 52:54.9. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Βραζιλία (Ντο Κάρμο, Μπονάκε, Οκιμότο) τερματίζοντας σε χρόνο 54:03.5.

ΠΟΛΟ: «Αυτοκτονία» και μπλεξίματα για γυναίκες

Η «αυτοκτονία» κόντρα στον Καναδά με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλη 8-8 μπλέκει σε περιπέτειες ενόψει της συνέχειας του τουρνουά την εθνική γυναικών. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου της για την Α' φάση με απολογισμό μία νίκη, μία ήττα, μία ισοπαλία και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει την Ιταλία σε αγώνα νοκ άουτ (Σάββατο) που θα καθορίσει την πρόκριση στην οκτάδα. Για μια ακόμη φορά η ελληνική ομάδα δεν έδειξε τον καλό της εαυτό και είναι χαρακτηριστικό ότι αν και προηγήθηκε με 3-0 είδε τις αντιπάλους της να ανακάμπτουν και να περνούν μπροστά με 4-3. Παρά το γεγονός ότι οι Ελληνίδες παίκτριες πήραν ξανά το προβάδισμα με 6-4, τα λάθη και το κακό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (4/11) έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι μέχρι το τέλος του. Οσον αφορά την Ιταλία, μπορεί να μην έχει δείξει τον καλύτερο εαυτό της μέχρι σήμερα εμφανίζοντας αρκετά αγωνιστικά προβλήματα ωστόσο παραμένει ένα δυνατό σύνολο σαφώς ανώτερο αγωνιστικά από την Βραζιλία (που θα παίξει με τον δεύτερο του ομίλου Καναδά) που θα αντιμετώπιζε η Ελλάδα εάν έβγαινε δεύτερη.

Την πρώτη θέση του ομίλου θα διεκδικήσει σήμερα η εθνική ανδρών κόντρα στους οικοδεσπότες της διοργάνωσης Ισπανούς. Η Ελλάδα μετά και την εύκολη επικράτησε επί της Ν. Ζηλανδίας με 24-4 μετράει δυο νίκες (όσες και οι Ισπανοί) και θέλει την πρωτιά προκειμένου να έχει εύκολο έργο στο λεγόμενο χιαστί αγώνα της Κυριακής (εάν τα καταφέρει θα παίξει με την αδύναμη αγωνιστικά Ν. Αφρική) που θα κρίνει την πρόκριση στην οκτάδα.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Τα χάλασε στο τέλος ο Παπαρούνας

Εκτός τελικού για ενάμιση περίπου βαθμό έμεινε ο Στέφανος Παπαρούνας στα 3μ. τραμπολίνο ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων της Βαρκελώνης. Ο Ελληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε συνολικά 414.50 βαθμούς και κατέλαβε την 13η θέση, ενώ το τελευταίο εισιτήριο του τελικού πήρε ο Ιάπωνας Σακάι με 416.10 βαθμούς. Ο διεθνής καταδύτης μας «πλήρωσε» ουσιαστικά την τέταρτη κακή του προσπάθεια, μένοντας εκτός συνέχειας, παρά τις υπόλοιπες εξαιρετικές καταδύσεις που πραγματοποίησε.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Ικανοποίηση από Σολωμού

Απόλυτα ικανοποιημένη από την απόδοσή της και την κατάληψη της 7ης θέσης στον τελικό του ελεύθερου Σόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης παρουσιάστηκε με δηλώσεις της η Δέσποινα Σολωμού που μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις στην καταλανική πρωτεύουσα, αποδεικνύοντας ότι δίκαια πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων αθλητριών του κόσμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ (2016-02-20 00:00:00.0)
Με 28μελή αποστολή η Ελλάδα στο Βερολίνο (2014-08-02 00:00:00.0)
«Ναυάγησε» η Εθνική ανδρών (2013-07-31 00:00:00.0)
Σπουδαία εμφάνιση ο Γιαννιώτης (2012-08-11 00:00:00.0)
Νίκησαν ...αλλά δεν έπεισαν (2003-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ