Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΦΕΑ 1967-1974
Καμιά συμμετοχή στα βρώμικα σχέδια των Ευρω ΝΑΤΟικών

34 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα

Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να πάψει να συμμετέχει στα τυχοδιωκτικά σχέδια των συμμάχων και εταίρων στα Βαλκάνια, σχέδια που απειλούν και τη δική μας εθνική ανεξαρτησία. Ακόμα, στο όνομα του αντιδικτατορικού αγώνα του λαού και στη μνήμη των νεκρών, την καλούμε να αναθεωρήσει σκέψεις προώθησης προς ψήφιση νομοσχεδίων, που προσβάλλουν βάναυσα λαϊκές ατομικές ελευθερίες, που απειλούν ν' ανοίξουν δρόμους μελλοντικών εκτροπών.

Τα παραπάνω αιτήματα θέτει με ανακοίνωσή του, 34 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της 21ης Απρίλη 1967, από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών και την εγκαθίδρυση της αμερικανοκίνητης δικτατορίας, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών - ΣΦΕΑ - 1967-1974. Στη σχετική ανακοίνωση ο ΣΦΕΑ θυμίζει στους νέους, κύρια, ότι: Η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, των ατομικών ελευθεριών, της λαϊκής κυριαρχίας απαιτεί συνεχή αγώνα και πολλές φορές με βαρύ τίμημα. Οτι και σήμερα οι δυνάμεις που υποκίνησαν και στήριξαν τη Χούντα, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, αφού εκτόξευσαν βρώμικο πόλεμο εναντίον των λαών της Γιουγκοσλαβίας, διαφεντεύουν στα Βαλκάνια και υπαγορεύουν «λύσεις» στα μέτρα των συμφερόντων τους.

Ο ΣΦΕΑ με την ευκαιρία της μαύρης επετείου της 21ης Απρίλη 1967, προσκαλεί τα μέλη του αύριο Σάββατο 21 Απρίλη 2001 στις 11 π.μ., στα εγκαίνια της Εκθεσης Αντιδικτατορικής Αντίστασης 1967-1974, που παρουσιάζεται στο κτίριο του Μουσείου, στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα, σε συνεργασία του με την Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974 (ΕΔΙΑ). Θα προηγηθεί κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Σπ. Μουστακλή. (Ωρες επίσκεψης της Εκθεσης: 11 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 7 μ.μ. εκτός Κυριακής).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ