Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγωνιστικός αγροτικός συντονισμός

Ανακοινώσεις των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα αγροτών Αιγιαλείας και Λέσβου

Συγκέντρωση - σύσκεψη με θέμα την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, πραγματοποιεί σήμερα το βράδυ στην Πάτρα η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αιγιαλείας. Η σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8μμ στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου) με κεντρικό ομιλητή το Βαγγέλη Μπούτα, θα επικεντρωθεί κυρίως, στους παρακάτω 5 άξονες συσπείρωσης των αγροτών:

  • Ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες και τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες.
  • Διεκδίκηση ανθρωπίνων συνθηκών στην ύπαιθρο.
  • Κατά της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος της έρευνας στους ιδιώτες κερδοσκόπους.
  • Να αλλάξει ο προσανατολισμός του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος .
  • Και, αντίσταση στους μηχανισμούς φθοράς, σήψης και συμβιβασμού, αγώνας για την αγωνιστική ηθική εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Στη Λέσβο

Μετά από συνέλευση, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Λέσβου, αποφάσισε να προσχωρήσει στην Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση. Σε ανακοίνωση τής ΣΕΑ Αγροτών Λέσβου, υπογραμμίζεται ότι «έχοντας γνώση του κειμένου της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση, διαπιστώνουμε ότι κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τις διεκδικήσεις που έβαζε η ΣΕΑ Αγροτών Λέσβου στους αγώνες που ανέπτυξε φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Συμφωνούμε με τους άξονες, αποφασίζουμε και συνυπογράφουμε να ενώσουμε τη φωνή μας προσχωρώντας σ' αυτή».

Επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα δε λύνονται χωρίς την ενότητα στη δράση και την αγωνιστική αντιπαράθεση με τις πολιτικές της ΕΕ - που υλοποιούνται από την ελληνική κυβέρνηση - η ΣΕΑ αγροτών Λέσβου καταγγέλλει τις ηγεσίες της ΓΕΣΑΣΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ ότι «γίνονται οι πρώτοι κήρυκες των αντιαγροτικών επιλογών της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΠΟΕ». Τέλος, καλεί τις διοικήσεις των Συνεταιρισμών και Αγροτικών Συλλόγων του νομού να «συμπορευτούν σ' αυτήν την προσπάθεια για να αλλάξει προσανατολισμό και προοπτική το συνδικαλιστικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ