Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζεται η κατάληψη στου «Γεωργιάδη»

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη μαζική απόλυσή τους

Για τρίτη μέρα χτες συνεχίστηκε η κατάληψη των εργοστασίων «Γ. Γεωργιάδης και Υιοί ΑΒΕΕ» και «Μ. Γεωργιάδη», που αποτελεί διαμαρτυρία του προσωπικού τους στην απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει τις μονάδες και να απολύσει μαζικά όλους τους εργαζόμενους σ' αυτές. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους η διοίκηση της Ομοσπονδία του κλάδου κήρυξε από χτες 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις δύο επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία πέρα από τους εργοδότες συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας Σπ. Ράλλης και εκ μέρους του ΕΚΘ ο Γ.Γραμματέας του Θ. Κυριακίδης. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου ζήτησαν να ανακληθούν οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση και στη συνέχεια να αρχίσει καλόπιστος διάλογος εργοδοσίας και σωματείου. Από την πλευρά της η διεύθυνση της επιχείρησης επανέλαβε ότι η απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου είναι οριστική και αμετάκλητη. Ο Θ. Κυριακίδης επισήμανε ότι «οι αποφάσεις για το κλείσιμο του εργοστασίου ήταν προειλημμένες και ότι ο κ.Γεωργιάδης έχει άλλα σχέδια. Παράλληλα, η εργοδοσία επιχειρεί να χρεώσει με γελοία επιχειρήματα το κλείσιμο του εργοστασίου στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αλήθεια, πώς μπορούμε αλλιώς να χαρακτηρίσουμε την απόφαση που κλείνει μια κερδοφόρα επιχείρηση με 37 εργαζόμενους, γιατί το σωματείο ζήτησε αύξηση 1.000δρχ το μήνα για κάθε εργαζόμενο!».

Με εξώδικη διαμαρτυρία - δήλωσή τους η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β.Ελλάδας και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων που απευθύνεται στις επιχειρήσεις Γεωργιάδη, τις καλούν να αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών τους και τις συνέπειες αυτής της επιπόλαιης και απαράδεκτης πράξης τους, όπως τη χαρακτηρίζουν. Επίσης, καλούν τις αρμόδιες αρχές και το υπουργείο Εργασίας να παρέμβουν αμέσως και να επαναφέρουν στην τάξη τους αδελφούς Γεωργιάδη, για να συνεχίσουν την εύρυθμη και επικερδή λειτουργία των επιχειρήσεών τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Τέλος, η ΠΟΕΕΠ καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα όλα τα σωματεία του κλάδου και να πραγματοποιήσουν συσκέψεις με θέμα την αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τους αδίκως και αναιτιολόγητα απολυμένους συναδέλφους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ