Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Τα πυρά όλων των συγκατηγορουμένων του δέχεται ο πρώην υπουργός Α. Τσοζατζόπουλος, καθώς στις απολογίες τους τον κατονομάζουν ως κύριο αποδέκτη του μαύρου χρήματος. Κατά τη χτεσινή διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ολοκλήρωσε την απολογία του ο Ν. Ζήγρας, ο οποίος επανέλαβε ότι όλο το μαύρο χρήμα πήγαινε στον Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα σε κάποια στιγμή ο Ν. Ζήγρας απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε να ρωτήσει τον πρώην υπουργό για τα 2,5 εκατ. ευρώ που ξόδεψε για να βγει βουλευτής, χωρίς να το πετύχει, προκειμένου να έχει ασυλία. Επίσης, ανέφερε τις διακοπές του Α. Τσοχατζόπουλου στη Σαρδηνία με ιδιωτικό σκάφος. Ο Α. Τσοχατζόπουλος είπε, «είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό»; Τέλος, ο Ν. Ζήγρας περιέγραψε και συγκεκριμένα ραντεβού με τον Ντ. Μιχαηλίδη που του έδινε βαλίτσα με μετρητά ή επιταγές σε φάκελος με τελικό παραλήπτη τον πρώην υπουργό. Καταπέλτης σε βάρος του Τσοχατζόπουλου ήταν και η απολογία του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία Γ. Σαχπατζίδη, ο οποίος κάλεσε ξεκάθαρα τον πρώην υπουργό «να πει την αλήθεια». Μάλιστα, τον χαρακτήρισε «φαντομά», γιατί, όπως είπε, «είναι παντού και δε φαίνεται πουθενά». Ο Γ. Σαχπατζίδης κατέθεσε στην απολογία του ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος του είπε ότι Αραβες και Κύπριοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για επενδύσεις και επειδή ο ίδιος δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων, ο πρώην υπουργός τον έβαλε στην «Τορκάσο» (offshore), μέσω της οποίας μεταβιβάστηκαν ακίνητα του πρώην υπουργού.

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ: Εξι άνδρες και δυο γυναίκες ηλικίας από 20 έως 50 χρόνων, που εμπλέκονται στο προχθεσινό ένοπλο επεισόδιο μεταξύ οικογενειών Ρομά στη Γαστούνη, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, πιάστηκαν από την Αστυνομία. Πιο συγκεκριμένα, προχτές το απόγευμα, σε περιοχή της Γαστούνης με μεμονωμένες ιδιόκτητες κατοικίες, όπου διαμένουν Ρομά, συνεπλάκησαν λόγω οικογενειακών διαφορών, τουλάχιστον δώδεκα άτομα, χρησιμοποιώντας ένα κυνηγετικό όπλο, ένα περίστροφο, μεταλλικά αντικείμενα, ξύλα και πέτρες.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν θανάσιμα τρεις άνδρες, ηλικίας 50, 50 και 26 χρόνων καθώς και μια γυναίκα ηλικίας 31 χρόνων, ενώ παράλληλα τραυματίστηκαν τρεις ακόμα άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 28, 28, 24 και 47 χρόνων αντίστοιχα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν. Αμεσα επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που ακολούθησε, συνελήφθησαν οκτώ άτομα (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) για την εμπλοκή τους στο περιστατικό και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και ένα περίστροφο.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ και χτες οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε τσιγγάνικους καταυλισμούς στη Μεσσηνία. Με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας ελέγχθηκαν 303 άτομα, 145 ημεδαποί και 158 αλλοδαποί, προσήχθησαν 88 άτομα και συνελήφθησαν 19. Προχτές κατά τη διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς Ρομά, στην Αργολίδα και την Αρκαδία, ελέγχθησαν 794 άτομα, 503 οχήματα, προσήχθησαν 252 άτομα και συνελήφθησαν 93 άτομα. Από τις 425 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν οι 360 αφορούσαν τον ΚΟΚ.

Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ της Δικαιοσύνης επελέγη χτες από το υπουργικό συμβούλιο με βάση την επετηρίδα και μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου. Ειδικότερα, για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου Μ. Θεοχαρίδης, στη θέση της αποχωρήσασας λόγω συνταξιοδότησης Ρ. Ασημακοπούλου. Για τη θέση του πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη ο αντιπρόεδρος Σ. Ρίζος, όπου μέχρι πρόσφατα ήταν ο Κ. Μενουδάκος. Για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που κατείχε ο Ι. Τέντες επελέγη γυναίκα, η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ευ. Κουτζαμάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ