Τρίτη 6 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Λύση μόνο με πάταξη της τρομοκρατίας βλέπει ο Ασαντ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Μόνο με πάταξη της τρομοκρατίας και με «σιδερένια πυγμή» μπορεί να τερματιστεί η κρίση στη Συρία, σημείωσε το βράδυ της Κυριακής σε 45λεπτη ομιλία του, σε εκδήλωση στην πρωτεύουσα Δαμασκό, ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ, τονίζοντας ότι «η τρομοκρατία και η πολιτική είναι εκ διαμέτρου αντίθετες» καθώς «δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική δραστηριότητα και πρόοδος ενώ η τρομοκρατία χτυπά παντού».

Ο Ασαντ κάλεσε τις Ενοπλες Δυνάμεις και το λαό να πολεμήσουν και να καταστείλουν την εξέγερση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων προβλέποντας στη συνέχεια ότι η κρίση θα μπορούσε να τερματιστεί «εντός μηνών». Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι οι Σύροι μόνοι τους μπορούν να τερματίσουν την κρίση παρά, όπως είπε, τη μεγάλη επίδραση και την ισχύ «εξωτερικών παραγόντων» και τη δράση «τρομοκρατών, κλεφτών και μισθοφόρων που σκοτώνουν για το χρήμα».

Σε άλλο σημείο ο Σύρος ηγέτης ανέφερε ότι ο αντιπολιτευόμενος «Συριακός Εθνικός Συνασπισμός» «έχει αποτύχει» και δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα ρόλο στην εξεύρεση λύσης, επαναλαμβάνοντας ότι η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί «μόνο στο πεδίο της μάχης».

Το ίδιο 24ωρο ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σημείωσε, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Russia Today», ότι οι παρεμβάσεις της Δύσης στη Συρία «μπορούν να δημιουργήσουν μία ακόμη ασταθή χώρα» στην ευρύτερη περιοχή, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι «η ισχύς για την επίλυση των προβλημάτων της Συρίας πρέπει να βρίσκεται στα χέρια του λαού της». Αμφισβήτησε ακόμη τα υποτιθέμενα «οφέλη» που έφερε η λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη» στον αραβικό κόσμο, υποστηρίζοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οδήγησε σε ατέλειωτο αιματοκύλισμα, αλλαγές κυβερνήσεων και συνεχείς αναταραχές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, χτες, εκπρόσωπος του Προέδρου Ασαντ ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε χτες προεδρικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύονται όλες οι συναλλαγές στη Συρία με ξένο νόμισμα, ενώ εκπρόσωπος της οργάνωσης «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» κατήγγειλε τη χρήση εννιά βαλλιστικών πυραύλων από το συριακό στρατό από τον περασμένο Φλεβάρη έως τον Ιούλη, με αποτέλεσμα το θάνατο 215 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ