Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Με τηλεφωνικές συνεννοήσεις γίνονται οι αιμοκαθάρσεις!

Με τηλεφωνικές συνεννοήσεις, χωρίς τη φυσική παρουσία νεφρολόγου γίνεται τους τελευταίους μήνες η νοσηλεία των νεφροπαθών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) του νοσοκομείου Αμφισσας! Οσο και να παραπλανά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως οι περικοπές, οι συγχωνεύσεις, η «κινητικότητα» των εργαζομένων είναι προς όφελος των ασθενών, και από τη συγκεκριμένη περίπτωση η αλήθεια δεν κρύβεται.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Νεφροπαθών νομού Φωκίδας η νοσηλεία των περίπου 30 νεφροπαθών που υπόκεινται σε 400 - 450 αιμοκαθάρσεις το μήνα, «τους τελευταίους μήνες η νοσηλεία των νεφροπαθών γίνεται με τηλεφωνικές συνεννοήσεις χωρίς τη φυσική παρουσία νεφρολόγου από γενικούς γιατρούς, από παθολόγους και από αγροτικούς γιατρούς που εναλλάσσονται από τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο για να καλύπτουν το εξωτερικό ιατρείο της μονάδας καθώς και τις εφημερίες πρωί και απόγευμα». Και η διοίκηση του νοσοκομείου επιβεβαιώνει πως η μια Νεφρολόγος της ΜΤΝ υπέβαλε παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης και «για την επιστημονική εποπτεία λειτουργίας της Μονάδας κρίνεται αναγκαία η στελέχωσή της με μόνιμο Νεφρολόγο».

Στο μεταξύ, υπάρχουν νεφροπαθείς, που, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, καταφεύγουν σε άλλα νοσοκομεία για τη νοσηλεία τους, διανύοντας πολλά χιλιόμετρα, επιβαρύνοντας τον οργανισμό τους, αλλά και την τσέπη τους, αφού πληρώνουν μεγάλα ποσά για τη μετακίνησή τους.

«Αυτή η υποβάθμιση έχει στόχο και αποτέλεσμα την ενίσχυση των ιδιωτικών Μονάδων Τεχνητού Νεφρού», σημειώνει στο «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Σεχρεμέλης, εκλεγμένος στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών με την Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση. Επίσης, προσθέτει πως «οι επικουρικοί γιατροί δεν είναι λύση, αφού σε ένα χρόνο λήγει η σύμβασή τους και φεύγουν, αφήνοντας πάλι κενό. Είναι μεγάλη ανάγκη η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά και η αναβάθμιση των δημόσιων μονάδων Υγείας χωρίς πληρωμές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ