Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Για την ανατροπή ο ΠΑΟΚ

MotionTeam

Για τη σφράγιση του εισιτηρίου στα play offs του Champions League αναμετριούνται απόψε (20.00, «OTE Sport 3») - στον επαναληπτικό του γ' προκριματικού γύρου - Μέταλιστ και ΠΑΟΚ. Στο Χάρκοβο, οι γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν ή και ν' αυξήσουν τα υπέρ τους δεδομένα (2-0 στην Τούμπα) και οι φιλοξενούμενοι να τ' ανατρέψουν.

Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων», Χουμπ Στέφενς, παραδέχτηκε τις δυσκολίες της αναμέτρησης αλλά επισήμανε: «Δεν ήρθαμε εδώ για διακοπές, αλλά για να παλέψουμε. Ηρθαμε για να δείξουμε την ποιότητά μας και όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε και κάναμε μέχρι στιγμής. Δε θα πρέπει να δεχτούμε κάποιο τέρμα, αλλά να σκοράρουμε, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Η Μέταλιστ ξέρουμε πως δεν θα μας αφήσει, αλλά εμείς θα πρέπει να το κάνουμε, γιατί αν δεν σκοράρουμε θα αποκλειστούμε».

Αναφορικά με την πιθανότητα αποκλεισμού των Ουκρανών, ο συνάδελφός του, Μίρον Μάρκεβιτς, ανέφερε: «...Εμείς αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε. Δε νομίζω ότι οι παίκτες επηρεάζονται και πρέπει να έχουν το μυαλό τους μόνο σε αυτό το παιχνίδι. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από φήμες. Είναι πολύ πιο σημαντικό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και οι αγώνες του πρωταθλήματος, παρά η απόφαση της UEFA».

Η εκδίκαση της υπόθεσης, όπως γνωστοποίησε χτες η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, θα γίνει την επόμενη Τρίτη (13/8) στη Νιόν. Μάλιστα θα εξεταστεί απευθείας από την επιτροπή εφέσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA, η τιμωρία της Μέταλιστ είναι πιθανότατη, βάσει των άρθρων με τα οποία παραπέμπεται.

Αναφέρουν ότι μία ομάδα για να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διοργάνωση της UEFΑ «δεν θα πρέπει να έχει εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα σε καμία δραστηριότητα στησίματος αγώνα ή διαμόρφωσης αποτελέσματος σε εγχώρια ή διεθνή διοργάνωση». Αν αποδειχτεί εμπλοκή της τιμωρείται για μία αγωνιστική περίοδο. Η απόφαση της UEFA δεν δεσμεύεται από αποφάσεις Εθνικών Ομοσπονδιών και διαφόρων άλλων διαιτητικών οργάνων.

Ακόμα πάντως και να επιβεβαιωθούν πλήρως οι εκτιμήσεις, παραμένει το ερώτημα αν θα ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ. Η ετυμηγορία θα εκδοθεί, μετά την κλήρωση των play offs. Αν λοιπόν ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί στο γήπεδο, θα προκριθεί στα χαρτιά ή θα ευνοηθεί η αντίπαλος των Ουκρανών που θα προκύψει από την κλήρωση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ