Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Λουτρό αίματος

ΚΟΥΕΤΑ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Σε λουτρό αίματος εξελίχθηκε κηδεία αστυνομικού αξιωματούχου, στην περιοχή της Κουέτα στο Πακιστάν, μετά από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 38 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 να τραυματιστούν. Την έκρηξη ακολούθησαν σκηνές χάους καθώς ο καμικάζι αιφνιδίασε τους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα στη συνέχεια ο χώρος να γεμίσει από ανθρώπους που κείτονταν αιμόφυρτοι παντού. Την ευθύνη για την επίθεση δεν ανέλαβε καμία οργάνωση, ωστόσο οι υποψίες των αρχών στρέφονται στους Ταλιμπάν, δεδομένης και της δράσης τους στην περιοχή. Στην κηδεία ήταν παρόντες πολλοί αξιωματούχοι της αστυνομίας, που θεωρούνται και ο στόχος της επίθεσης.

Την Τρίτη το βράδυ ακόμα 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση ενόπλου κοντά στην Κουέτα, που επιτέθηκε στο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, με το μήνα του Ραμαζανιού να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αιματηρός καθώς περισσότεροι από 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις τουλάχιστον 11 επιθέσεις που σημειώθηκαν.

Την ίδια στιγμή στο Αφγανιστάν ακόμα 14 άμαχοι - 12 γυναίκες και δύο παιδιά - σκοτώθηκαν στην επαρχία Ναργκαχάρ, σε επίθεση που έγινε επίσης σε κοιμητήριο και ενώ είχαν πάει να προσευχηθούν με αφορμή τη γιορτή του Ραμαζανιού. Η πλειοψηφία των θυμάτων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανήκουν στην ίδια οικογένεια, ενώ και αυτή η επίθεση αποδίδεται στους Ταλιμπάν.

O Αφγανός Πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, από την πλευρά του σε μία υποκριτική δήλωση κάλεσε τους Ταλιμπάν να ενταχθούν στην πολιτική διαδικασία και να καταθέσουν τα όπλα τους, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για το άνοιγμα του γραφείου στο Κατάρ, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να έχουν προτιμήσει το Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ