Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Διαψεύδουν την επίθεση σε βάρος του Ασαντ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Η συριακή κυβέρνηση διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες που διέσπειραν αντικαθεστωτικές δυνάμεις και μεταδόθηκαν νωρίτερα χτες από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Αραμπίγια» σύμφωνα με τις οποίες εξαπολύθηκαν τάχα «επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες» σε βάρος «της αυτοκινητοπομπής του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ» στο προάστιο Μάλκι ενώ βρισκόταν καθοδόν για το τέμενος Ανάν Μπιν Μάλεκ για τις προσευχές της γιορτής Αϊντ Αλ Φιτρ που ακολουθούν το τέλος του Ραμαζανιού.

Ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Ομράν Αλ Ζούμπι αποκαθιστώντας την πραγματικότητα εξήγησε ότι ο πρόεδρος Ασαντ πράγματι μετέβη στο συγκεκριμένο τέμενος οδηγώντας ωστόσο μόνος το αυτοκίνητό του, δίχως το παραμικρό πρόβλημα. Η κρατική τηλεόραση μάλιστα μετέδωσε στιγμιότυπα από την εμφάνιση του Ασαντ στο τέμενος και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA εκτενές φωτογραφικό υλικό...

Ωστόσο, το «Ασοσιέιτεντ Πρες» επικαλούμενο μαρτυρίες κατοίκων του προαστίου Μάλκι μετέδωσε πως στην περιοχή βρέθηκαν θραύσματα από όλμους δίχως εντούτοις να υπάρξουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές...

Ωρες μετά, σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση σε προάστιο της πρωτεύουσας Δαμασκού, κοντά στο τέμενος Σαγέντα Ζεϊνάμπ με αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 12 ατόμων.

Πάνω από 4.200 οι νεκροί στο Ραμαζάνι

Το αντιπολιτευόμενο «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» εκτίμησε χτες ότι στο εφετινό Ραμαζάνι σκοτώθηκαν στη Συρία περίπου 4.200 άνθρωποι (ανάμεσά τους 302 παιδιά). Ο αριθμός αυτός θεωρείται σχετικά μικρότερος σε σχέση με το περσινό Ραμαζάνι κατά το οποίο η ίδια οργάνωση εκτιμούσε σε περίπου 5.440 τα θύματα των συγκρούσεων στρατού - αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν απέδωσε τη μείωση των θυμάτων μεταξύ των αμάχων «στο γεγονός ότι οι γραμμές του μετώπου έχουν σχεδόν σταθεροποιηθεί και η φύση της σύγκρουσης έχει αλλάξει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ