Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει εκδικητικές απολύσεις

Τις απολύσεις δύο εργαζομένων από την εταιρεία «Ωθηση» και μελών του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής καταγγέλλει η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Οι απολύσεις έγιναν στις 2 Αυγούστου και προχτές το ΔΣ του Συνδικάτου έκανε παρέμβαση στην εργοδοσία καταγγέλλοντας ως τρομοκρατικές και εκδικητικές τις απολύσεις και προειδοποιώντας ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της διοίκησης δε θέλησαν να δεσμευτούν σε κανένα από τα αιτήματα του Συνδικάτου (ανάκληση των απολύσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά). Το Συνδικάτο, με δεδομένο ότι η επιχείρηση κλείνει λόγω των καλοκαιρινών αδειών, καλεί «όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας αμέσως μετά την επαναλειτουργία της επιχείρησης».

Εκτός από τη συνάντηση με την εργοδοσία, η αντιπροσωπεία συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα ζητήματα της σταθερής δουλειάς και της εντατικοποίησης.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί η επισήμανση της Σωματειακής Επιτροπής στην ανακοίνωσή της: «Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει η εταιρεία περνάει σε μπαράζ απολύσεων με χίλιες δύο δικαιολογίες την κάθε φορά. Από την καραμέλα της "παραγωγικότητας" μέχρι... την έλλειψη επικοινωνίας, η εργοδοσία πάντα κάτι βρίσκει προκειμένου να πετάει κόσμο στο δρόμο». Και προσθέτει: «Πολλές φορές σκεφτήκαμε ότι αν μιλήσουμε, αν αντιδράσουμε θα χάσουμε τη δουλειά μας. Κάθε μέρα ζούμε με το άγχος ότι αν δεν πιάσουμε το στόχο θα βρεθούμε ξαφνικά άνεργοι! Δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση! Εχουμε δικαίωμα στην εργασία και δεν μπορεί κανένας να μας το στερήσει!» και καλεί σε ενίσχυσή της για την οργάνωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ