Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απάντηση από σκηνοθέτες και παραγωγούς της ΕΡΤ

Σκηνοθέτες και διευθυντές παραγωγής της ΕΡΤ με ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι ουδέποτε εξουσιοδότησαν μέσα από γενική συνέλευση σε καταμετρημένη και νόμιμη απαρτία, μέλη του ΔΣ του σωματείου, ή όποιον άλλον, να αποδεχθεί το μεταβατικό φορέα «ΔΤ» και να διαπραγματευτεί κατανομή θέσεων και ειδικοτήτων ή κάθε άλλη σχετική ενέργεια.

Την παραπάνω διευκρίνιση κάνουν σχετικά με δημοσίευμα της «Realnews» (04/08/2013) στο οποίο αναφέρεται ότι «το σωματείο των σκηνοθετών και των παραγωγών (της ΕΡΤ) όχι μόνο ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής τους στο μεταβατικό στάδιο, αλλά δέχτηκαν να συνεργαστούν με ανθρώπους του υπουργείου Οικονομικών, για την πιο άρτια διατύπωση και κατανομή των θέσεων και των ειδικοτήτων της νέας προκήρυξης». Την επομένη 05/08/2013, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Πρωινό Mega» και σε απάντησή του στην εκπρόσωπο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα, ανέφερε ότι «οι τεχνικοί και οι σκηνοθέτες (της ΕΡΤ), με ανακοίνωσή τους, αναγνωρίζουν τον ενδιάμεσο φορέα και λένε 2.000 (εργαζόμενοι) και λέμε, ορίστε 2.000, νάτοι, για να τους δούνε!».

Οι σκηνοθέτες και διευθυντές παραγωγής της ΕΡΤ τονίζουν, για άλλη μια φορά, ότι θεωρούν «το κλείσιμο της ΕΡΤ αυθαίρετη και αντισυνταγματική ενέργεια που προσβάλλει το πολίτευμα και τη δημοκρατία. Επιμένουμε στην τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και δεν ανταλλάσσουμε τη δημιουργική, επαγγελματική μας υπόσταση και διαδρομή, την οποία έχουμε θέσει δημόσια στην κρίση της κοινωνίας, με πρόσκαιρες συμβάσεις - παγίδες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ