Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013
Τσακίζουν τα κονδύλια για τις λαϊκές ανάγκες

Η κλιμακούμενη διάλυση της γκάμας των κρατικών κονδυλίων που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες (Υγεία, Πρόνοια, συντάξεις, μισθοί στο Δημόσιο κ.ά.) επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού στο επτάμηνο (Γενάρης - Ιούλης 2013).

Επιχειρώντας να εξωραΐσει την εικόνα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ισχυρίστηκε ότι καταγράφεται «πρωτογενές πλεόνασμα», ύψους 2,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το σύνολο των εμφανιζόμενων κρατικών κονδυλίων, σε σχέση με το επτάμηνο του 2012, συρρικνώθηκε κατά το αστρονομικό ύψος των 8 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο καρατομούνται από 1,1 δισ. ευρώ το μήνα! Το συγκεκριμένο κονδύλι εμφανίζεται στα 30,6 δισ. ευρώ (από 38,6 δισ.) με το ποσοστό συρρίκνωσης να φτάνει στο 20,7%. Το σύνολο των πρωτογενών δαπανών, δηλαδή αυτών που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις, Ασφάλιση, Πρόνοια, λειτουργικά έξοδα υποχώρησαν στα 25 δισ. ευρώ (από 28 δισ. ευρώ) με πτώση 10,7%. Τα κάθε είδους κρατικά έσοδα εμφανίζονται στα 30,8 δισ. ευρώ (από 27,6 δισ. πέρυσι) με αύξηση 11%. Στο συγκεκριμένο κονδύλι συμπεριλαμβάνονται λογιστικές εγγραφές από τις δοσοληψίες με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ