Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ - ΠΙΕΡΙΑ
Κινητοποίηση κόντρα στα εκβιαστικά «ραβασάκια»

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Πιερίας της ΠΑΣΕΒΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στην Κατερίνη πραγματοποίησαν, χτες, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ με πρωτοβουλία της Γραμματείας Πιερίας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ, καταγγέλλοντας τα εκβιαστικά ραβασάκια που στέλνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ σε εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, απειλώντας με διώξεις και κατασχέσεις.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εντείνει την επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους με ξεκάθαρο στόχο το ξεκλήρισμα και την παράδοση στα μονοπώλια του μεριδίου της αγοράς που σήμερα κατέχουν οι μικροί ΕΒΕ. Οπως καταγγέλλουν, οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αποτελούν ανοιχτή απειλή για δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι στην κυριολεξία αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα μέλη της Γραμματείας Πιερίας της ΠΑΣΕΒΕ, Αλέκος Ρούτσας, Κώστας Ρούτσας και Δημήτρης Μεταξιώτης, με αφορμή τη χτεσινή συγκέντρωση, κατάγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, ενώ, όπως τόνισαν, «καταδικάζουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που όλο αυτό το διάστημα γυρνάνε από διάλογο σε διάλογο και από ημερίδα σε ημερίδα, μακριά από τους αγώνες και τα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων. Οι απειλές για διώξεις και κατασχέσεις μπορούν και πρέπει να εμποδιστούν από το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και υπεράσπισης των συναδέλφων που απειλούνται με κατασχέσεις».

Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μέλη της Γραμματείας Πιερίας, που επέλεξε ο ΟΑΕΕ, στέλνοντας εκβιαστικά «ραβασάκια» σε εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους για να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, διαφορετικά θα κινεί διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον των μαγαζιών τους, αλλά και των οικογενειών τους.

Πρόκειται για μια ενέργεια την οποία χαρακτηρίζουν «προκλητική και θρασύτατη», πολύ περισσότερο που γίνεται σε μια περίοδο που: Η οικονομική κρίση τσακίζει τους τζίρους. Χιλιάδες επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Διευρύνεται ο έλεγχος της αγοράς από τα πολυκαταστήματα. Αυξάνονται τα λουκέτα στα μαγαζιά. Σε μια εποχή που η εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά και η καταλήστευση των αποθεματικών του έχουν φέρει τον ΟΑΕΕ στα πρόθυρα διάλυσης.

Οι διεκδικήσεις

Στα αιτήματα της ΠΑΣΕΒΕ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται: Να σταματήσει τώρα η αποστολή των εκβιαστικών ειδοποιητηρίων και η ποινικοποίηση σε όσους ασφαλισμένους χρωστάνε στο Ταμείο. Αμεσα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να παγώσουν τα χρέη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να σταματήσει κάθε δίωξη για οφειλές όσο διαρκεί η κρίση. Να δοθούν τα 48 δισ. ευρώ των αποθεματικών στο Ταμείο - τα οποία οφείλει το κράτος. Να μειωθεί δραστικά η εισφορά των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ χωρίς επιπτώσεις στη σύνταξη. Χρηματοδότηση του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά τα 2/3 των εξόδων του και κατά το 1/3 από τους ασφαλισμένους. Αποκατάσταση των συντάξεων στο ύψος που ήταν πριν τις περικοπές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική αντίδραση ενάντια στους εκβιασμούς κυβέρνησης - ΟΑΕΕ (2013-08-03 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αύριο ενάντια στις απειλές για κατασχέσεις (2013-08-01 00:00:00.0)
Αύριο Τετάρτη τα συλλαλητήρια της ΠΑΣΕΒΕ για το Ασφαλιστικό (2013-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ