Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τετραπλή ελληνική συμμετοχή

Τρεις αθλήτριες και ένας αθλητής θ' αγωνιστούν σήμερα από ελληνικής πλευράς. Ο Κ. Μπανιώτης και η Αθ. Πέρρα στους τελικούς ύψους και τριπλούν αντίστοιχα, η Τ. Στεργίου (ύψος) και η Μ. Μπελιμπασάκη (200 μ.) στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους.

Την πρώτη του παρουσία, σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης ανοιχτού στίβου (προσπαθεί και ευελπιστεί) θα έχει το απόγευμα (18.00) ο Κ. Μπανιώτης. Να θυμίσουμε πως ο 27χρονος στον προκριματικό αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις (δυνατή κράμπα στο γαστροκνήμιο) και - αφού είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του - αποχώρησε.

Χτες δεν είχε ενοχλήσεις και (όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι) με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα δεν υπάρχει θέμα μη συμμετοχής του στον τελικό, εκτός αν σήμερα παρουσιαστεί επιδείνωση. Πάντως επικρατούσε αισιοδοξία, ότι τελικά θα καταφέρει να δώσει το «παρών». Με ατομικό ρεκόρ 2,34 μ. και υπό την προϋπόθεση πως δε θα αντιμετωπίζει πρόβλημα, μπορεί να διεκδικήσει καλό πλασάρισμα.

Σαράντα λεπτά αργότερα (18.40) στη μάχη της διάκρισης θα ριχτεί και η Αθανασία Πέρρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίζεται πρώτη κατά σειρά, στον τελικό του μήκους, με αρχικό στόχο τα τρία πρώτα της άλματα να τη στείλουν στην οκτάδα (ώστε να πραγματοποιήσει άλλα τρία). Αν η απόδοσή της κυμανθεί στα επίπεδα που είχε στους Μεσογειακούς Αγώνες (14,48 μ.) και όχι στα προκριματικά (13,92 μ.) μπορεί να τα καταφέρει.

Την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών ανοίγει (10.40) η Τόνια Στεργίου. Θα πάρει μέρος στο β' προκριματικό γκρουπ του ύψους (το όριο είναι 1,95). Εκτός όλων των άλλων, καλείται να ξεπεράσει και την ταλαιπωρία από μια μόλυνση που αντιμετώπισε (ακολουθεί αγωγή με αντιβίωση).

Στις 9.55 ξεκινούν οι επτά προκριματικές σειρές των 200 μ. Η Μαρία Μπελιμπασάκη θ' αγωνιστεί στην τρίτη (4ο διάδρομο) από αυτές. Εχει φέτος 23.18 και για να προκριθεί καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της. Και αυτή αντιμετωπίζει πρόβλημα (στον αχίλλειο). Στα ημιτελικά θα βρεθούν οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι τρεις με τις καλύτερες επιδόσεις.

Αύριο το πρωί, ξεκινούν τις προσπάθειές τους οι Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ.) και Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν). Ο Τσάκωνας έχει ατομικό ρεκόρ 20.45 και μπορεί να σκέφτεται την πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματος του. Ο Τσιάμης ταξίδεψε στην Μόσχα με 17,05 μ., όσο είναι και το όριο συμμετοχής στον τελικό της Κυριακής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ