Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολυαγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, από τις «Αγορές» του, έτσι όπως καταγράφηκαν στη δισκογραφία με τους τίτλους «Λαϊκή αγορά» και «Ρωμαϊκή αγορά», θα παρουσιαστούν στη συναυλία που είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (Πειραιώς 100), στις 9μ.μ.

Ο Ηλίας Λιούγκος μετά από 20 χρόνια συνεργασίας, φιλίας και μαθητείας με τον Μάνο Χατζιδάκι, η Στέλλα Κυπραίου γνωστή από την επίσης μακρόχρονη συνεργασία μαζί του, με τις υπερβατικές ερμηνείες της Καλλιόπης Βέττα και της Φωτεινής Βελεσιώτου, θα μας μεταφέρουν την ακριβή ατμόσφαιρα αυτών των τραγουδιών.

Για πρώτη φορά ο Μάνος Χατζιδάκις παρουσίασε τα τραγούδια αυτά, στον ιστορικό χώρο της Ρωμαϊκής αγοράς, το 1986, και αργότερα δισκογραφήθηκαν και εντάχτηκαν στους δύο κύκλους με τις φωνές των: Βασίλη Λέκα, Ηλία Λιούγκου, Μαρίας Φαραντούρη, Ελλης Πασπαλά και Γιώργου Νταλάρα.

Ενορχήστρωση: Στέλλα Κυπραίου. Μουσική επιμέλεια: Ηλίας Λιούγκος. Παίζουν οι μουσικοί: Στέλλα Κυπραίου κιθάρα, Στάθης Κιοσόγλου κλαρίνο - φλάουτo. Alfredo Shtuni βιολί - μαντολίνο. Δέσποινα Στεφανίδου πιάνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ