Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνεχίζεται η λαϊκή κινητοποίηση

Αλληλεγγύη από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

Συνεχίστηκε και χτες, για τρίτη μέρα, η αγροτική απεργία, που προβάλλει την αγανάκτηση του λαού για την έλλειψη υποδομών στην ύπαιθρο και αιτήματα ενάντια στη στρατιωτικοποίηση, την υπερεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας από τις πολυεθνικές της Ενέργειας και των τροφίμων και τη λεγόμενη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (TLC) που εξυπηρετεί τους Κολομβιανούς κεφαλαιοκράτες.

Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν εκτός από φτωχούς αγρότες και εργάτες διαφόρων κλάδων, νεολαία και φοιτητές συνεχίζεται συναντώντας την καταστολή από την αντιδραστική κυβέρνηση, που έχει κατεβάσει στρατό και αστυνομία. Στην επαρχία της Κάουκα σημειώθηκαν συγκρούσεις απεργών διαδηλωτών με αστυνομικούς όπου από πυρά των δυνάμεων καταστολής έχει τραυματιστεί σοβαρά ένας 17χρονος, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις ανάμεσά τους και 3 δημοσιογράφων από εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Οι απεργοί προχώρησαν και σε μπλόκα των κεντρικών οδικών αρτηριών στις περιοχές της Αράουκα, Μπογιακά, Πουτουμάγιο, Ναρίνιο ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι το κράτος, αξιοποιώντας και τη δράση αντιδραστικών ένοπλων ομάδων έχει εξαπολύσει κυνήγι, δίνοντας και μεγάλες αμοιβές για να συλλάβει ηγετικά στελέχη του κινήματος.

Τη στήριξή τους στο λαϊκό αγώνα και την απεργία διαρκείας έχει εκφράσει το Κολομβιάνικο ΚΚ, που συμμετέχει ενεργά με μέλη και στελέχη του, οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το αντάρτικο κίνημα των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας (FARC - EP) που συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση στην Αβάνα της Κούβας.

ΠΣΟ: Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Κολομβίας

Την υποστήριξή της στον αγώνα αγροτών και εργαζομένων της Κολομβίας εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η ΠΣΟ εκφράζει την ταξική της αλληλεγγύη και την πλήρη υποστήριξή της στη μεγάλη αγροτική απεργία που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, η ΠΣΟ χαιρετίζει όλες τις Οργανώσεις βάσης στην Κολομβία, που σχετίζονται με τη δική μας, και οι οποίες προχωρούν σε αγωνιστικές δράσεις μαζί με τις υπόλοιπες οργανώσεις και το λαό της Κολομβίας.

Η ΠΣΟ απαιτεί από την κυβέρνηση της Κολομβίας να ακούσει και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο πάλης των εργαζομένων της Κολομβίας. Η ΠΣΟ υποστηρίζει την απαίτηση των Κολομβιανών εργαζομένων για μία πολιτική λύση στην εσωτερική σύγκρουση. Η αληθινή ειρήνη θα γίνει πραγματικότητα, στο βαθμό του επιλύονται τα μεγάλα εργατικά και κοινωνικά προβλήματα των εργαζομένων και του λαού της Κολομβίας». Και καταλήγει: «Οχι άλλες δολοφονίες συνδικαλιστών και αγωνιστών της Κολομβίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ