Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Νέο «μπλακ άουτ» της ΔΕΗ

Νέο «βραχυκύκλωμα» ήρθε να προστεθεί χτες στο σίριαλ της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη, καθώς για δύο ώρες περίπου διεκόπη η παροχή σε όλο το νησί. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης, που επανήλθε σταδιακά, φέρεται να προέκυψε από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο έξω από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Αναστάσιο Ζώρζο, ενώ η ΔΕΗ έκανε λόγο για «ανισορροπία» του συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό πως όλα τα τελευταία χρόνια λόγω της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, υπάρχει συστηματική υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η ΔΕΗ. Στην επιχείρηση, παράλληλα με τη μεγάλη μείωση του προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας όσων εξακολουθούν να εργάζονται σε αυτή, υπάρχει και κακή συντήρηση των μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συχνά διάφορες βλάβες.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι και 30%, ενώ δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά που μένουν χωρίς ηλεκτρικό επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, τέτοια «ατυχήματα» και «βραχυκυκλώματα» θα επαναλαμβάνονται και θα πληθαίνουν.

Αλλωστε, μετά το προηγούμενο μπλακ άουτ, είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες πως οι μηχανές είναι απαρχαιωμένες και η παραγωγή τους δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται ραγδαία.

Οπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ προκλήθηκε προσωρινή «ολική σβέση» όταν «άνοιξε ο διακόπτης της γραμμής του δικτύου (R 240) της Θήρας - ενώ είχαν προηγηθεί χειρισμοί, προκειμένου να εγκατασταθούν άλλα 5MW φορητής εφεδρικής ισχύος - με αποτέλεσμα να προκληθεί ανισορροπία στο Ηλεκτρικό Σύστημα και να λειτουργήσουν τα συστήματα προστασίας του Σταθμού παραγωγής». Η ηλεκτροδότηση επανήλθε μετά από περίπου δύο ώρες και η βλάβη «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Σταθμό Παραγωγής την Τρίτη 13 Αυγούστου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ