Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

NAΪΡΟΜΠΙ.-- Εκπρόσωποι της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσαν χτες στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, ότι αγνοείται η τύχη περίπου 90.000 ανθρώπων από τις συγκρούσεις του περασμένου μήνα ανάμεσα σε νομαδικές και κτηνοτροφικές κοινότητες (Λου Νούερ και Μούρλε) στο Νότιο Σουδάν.

ΦΟΡΤ ΜΙΝΤ.-- Σε 35ετή ποινή κάθειρξης καταδικάστηκε χτες από αμερικανικό στρατοδικείο ο 25χρονος Αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ που θεωρείται υπεύθυνος για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων κρατικών απόρρητων εγγράφων στην ιστοσελίδα WikiLeaks του Αυστραλού Τζούλιαν Ασάνζ. Ο στρατιωτικός εισαγγελέας είχε προτείνει 60ετή ποινή φυλάκισης...

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Δυνάμεις της σουηδικής αστυνομίας διέλυσαν χτες τα μπλόκα σε δρόμο πόλης της βόρειας Σουηδίας που είχαν στήσει δεκάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στα σχέδια βρετανικής εταιρείας να δημιουργήσει ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος κοντά σε δασική περιοχή όπου παραδοσιακά εδώ και αιώνες θηρεύουν μέλη της φυλής αυτοχθόνων «Σάμι».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η γερμανική κυβέρνηση επέκρινε χτες τις βίαιες μεθόδους Βρετανών πρακτόρων στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Γκάρντιαν» με την καταστροφή σκληρών δίσκων που σχετίζονταν με τις αποκαλύψεις μαζικών παρακολουθήσεων από τον Αμερικανό πρώην υπάλληλο της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για την ελευθερία του Τύπου στο Λονδίνο...

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Περίπου 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν χτες από τις εστίες τους, εξαιτίας πυρκαγιάς που έχει αποτεφρώσει πάνω από 4.500 στρέμματα δασικής έκτασης στο νησί Μαγιόρκα.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Η εκτροπή και πτώση ενός τουριστικού λεωφορείου από δρόμο ορεινής περιοχής σε χαράδρα από ύψος 60 μέτρων κοντά στο μοναδικό καζίνο της Μαλαισίας στο Γκέτινγκ Χάι Λαντς είχε χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο 33 επιβατών. Ζωντανά ανασύρθηκαν 16 άτομα.

ΣΟΦΙΑ.-- Την παραίτηση της κυβέρνησης τεχνοκρατών του Βούλγαρου πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι, και τη διεξαγωγή νέων εκλογών ζήτησαν ξανά, το βράδυ της Τετάρτης, για 68ο 24ωρο, εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον 35 άτομα (εκ των οποίων οι 15 άμαχοι) έχασαν τη ζωή τους μέσα στο τελευταίο 48ωρο στη διάρκεια διάφορων επιθέσεων και συγκρούσεων στο Ιράκ, αναγκάζοντας τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι Αλ Μαλίκι να υποσχεθεί εκ νέου «μέτρα» για τον τερματισμό των βίαιων επιθέσεων που από την αρχή της χρονιάς έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.500 ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ