Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πετυχημένες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Από την εκδήλωση στη Θήβα
Από την εκδήλωση στη Θήβα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση στις Μοίρες Ηρακλείου, στα πλαίσια του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» την Τρίτη 20 Αυγούστου στο προαύλιο χώρο του δημαρχείου του Δήμου Φαιστού. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν δεκάδες νέοι και μεγαλύτεροι από την περιοχή της Μεσσαράς, ενημερώθηκαν, ενίσχυσαν οικονομικά την ΚΝΕ και διασκέδασαν με το πλούσιο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το νεανικό έντεχνο συγκρότημα VIP, συνεχίστηκε με βιντεοπροβολή για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ και τα 45 της ΚΝΕ, ακολούθησαν έντεχνα τραγούδια από τον Γιάννη Κασσωτάκη και το πρόγραμμα έκλεισαν οι Αντώνης και Γιώργης Στιβακτάκης και ο Στέλιος Μπριλάκης με παραδοσιακή κρητική μουσική. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, το σημαντικό ζήτημα της δήθεν ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το πολυδιαφημισμένο λιμάνι του Νότου στο Τυμπάκι, επένδυση από την οποία, όπως είπε, τα κέρδη για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής θα είναι ανύπαρκτα και οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν με μισθούς Κίνας σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Τόνισε επίσης τον κίνδυνο για επικείμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή μιας και η νότια Κρήτη είναι περιοχή με πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Αντίστοιχα πετυχημένη ήταν και η εκδήλωση που έγινε την Τρίτη στις εργατικές κατοικίες της Θήβας, με θέμα το εργατικό κίνημα. Με σύνθημα «Η ανεργία και η απλήρωτη δουλειά δεν είναι το μέλλον της νεολαίας», μίλησε ο επικεφαλής της Γραμματείας Θήβας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας Γ. Καβάλος. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι από τοπικά συγκροτήματα. Αξιόλογη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων από τις εργατικές συνοικίες της πόλης.

Οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζονται σε όλη τη χώρα και τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένες οι εξής:

Σήμερα Παρασκευή
  • Στην Τσαριτσάνη Λάρισας, στις 9.30 μ.μ., στην πλατεία του χωριού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Πολιτική ομιλία, αφιέρωμα στο πολιτικό - αντιφασιστικό τραγούδι σε μουσική επιμέλεια Δημήτρη Φωτιάδη και λαϊκό γλέντι με το νεολαιίστικο μουσικό σχήμα «Μουσική Σκηνή Λυκουδίου».
  • Στους Αγίους Πάντες (Μπαμπαλή) Χανίων, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Βάγιας Βάγιας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Βιντεοπροβολή, μουσική από το συγκρότημα του Γιώργου Γαλάνη και χορευτικό από το Λαογραφικό Ομιλο Χανίων.
  • Στα Γρεβενά, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Λαχαναγοράς, θα μιλήσει η Παναγιώτα Ντάγκα, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Γρεβενών του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συναυλία με μαθητικό συγκρότημα και λαϊκό γλέντι.
Αύριο Σάββατο
  • Στη Χίο, τουρνουά Beach Volley με σύνθημα «Κάρφωσε δυνατά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά», στις 12 το μεσημέρι στην Bella Vista. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6978.250.438 και 6932.707.742.
  • Στο Αμύνταιο Φλώρινας, στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Βιντεοπροβολή για την ιστορία του ΚΚΕ και συναυλία με μαθητικό συγκρότημα.
Κυριακή, 25 Αυγούστου
  • Στο Νεστόριο Καστοριάς, στις 8.30 μ.μ., στο river party, θα μιλήσει η Βάσω Χαραμοπούλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στα 45 χρόνια της ΚΝΕ και λαϊκό γλέντι.
Δευτέρα, 26 Αυγούστου
  • Στο Βαθύ Σάμου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Βιντεοπροβολή για τη Χρυσή Αυγή και συζήτηση για το ρόλο της, πολιτική ομιλία και ρεμπέτικο γλέντι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ