Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Νεκρή πυροσβέστης και άλλοι εννιά τραυματίες σε πυρκαγιές

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε λοφώδεις περιοχές στην ευρύτερη περιοχή Σιέρα ντε Καραμούλου της βορειοκεντρικής Πορτογαλίας κατέβαλαν και χτες εκατοντάδες πυροσβέστες και πυροσβεστικά αεροπλάνα έπειτα από τον τραγικό θάνατο μιας γυναίκας πυροσβέστη και τον τραυματισμό άλλων εννιά, εξαιτίας αιφνιδιαστικής αλλαγής στην πνοή των ανέμων στο χώρο της φωτιάς.

Ο τραγικός χαμός της γυναίκας που υπηρετούσε στην πυροσβεστική υπηρεσία και οι περισσότεροι τραυματίες σημειώθηκαν στην περιοχή Τοντέλα.

Οι πυρκαγιές που μαίνονται τις τελευταίες μέρες στη βορειοκεντρική Πορτογαλία προκάλεσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης έναν πραγματικό εφιάλτη στους κατοίκους του ορεινού χωριού Φορνέλου ντου Μόντε, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κατά δεκάδες, όταν διαπίστωσαν πως οι φλόγες είχαν αρχίσει να «γλύφουν» τους τοίχους των σπιτιών τους.

Ισπανικές και γαλλικές πυροσβεστικές δυνάμεις συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ οι πορτογαλικές αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει και ανακρίνουν 29 ύποπτους εμπρηστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ