Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέο θερμό επεισόδιο στο Κασμίρ

Το δεύτερο μέσα σε ένα 48ωρο, θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στην πακιστανο-ινδική μεθόριο αργά το βράδυ της Πέμπτης με αποτέλεσμα το θάνατο δύο Πακιστανών στρατιωτών κοντά στη συνοριακή Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει το Κασμίρ σε ινδικό και πακιστανικό τομέα.

Σύμφωνα με την εκδοχή των πακιστανικών αρχών, ένας στρατιώτης πυροβολήθηκε θανάσιμα και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν δέχθηκαν πυρά από Ινδούς στρατιώτες στην τοποθεσία Τάττα Πάνι. Αλλος ένας Πακιστανός στρατιώτης σκοτώθηκε «σε απρόκλητο επεισόδιο» το ίδιο διάστημα από ινδικά πυρά κοντά στην περιοχή Ραβαλακότ.

Ινδοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι αρνούνται τις ευθύνες για το νέο συνοριακό επεισόδιο επιμένοντας πως οι Ινδοί στρατιώτες ενήργησαν απαντώντας σε πυρά, η ανταλλαγή των οποίων κράτησε περίπου τρεις ώρες. Τις τελευταίες δύο βδομάδες, μετά από τη φονική επίθεση κατά πέντε Ινδών στρατιωτών, έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τα ένοπλα μεθοριακά επεισόδια μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν στην συνοριακή «Γραμμή Ελέγχου» του Κασμίρ.

  • Στην Ινδία συνεχίζονται τα κρούσματα ομαδικών βιασμών γυναικών. Αυτή την φορά μια 22χρονη φωτορεπόρτερ έπεσε θύμα στην ινδική πόλη Μουμπάι. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σ' ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο υφαντουργίας στο Λόουερ Παρέλ, μια πρώην βιομηχανική περιοχή που είναι τώρα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες συνοικίες της πόλης, με πολυτελή διαμερίσματα, εμπορικά κέντρα και μπαρ. Η γυναίκα βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή μαζί με έναν άνδρα συνάδελφό της, όταν κάποιοι άνδρες την πλησίασαν για να την ρωτήσουν αν έχει άδεια για να τραβήξει τις φωτογραφίες. Οι άνδρες έδεσαν το συνάδελφο της 22χρονης και στη συνέχεια τη βίασαν ομαδικά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Το Δεκέμβρη του 2012 το θέμα των βιασμών ήρθε στην επικαιρότητα με το θάνατο μετά ομαδικό βιασμό 23χρονης φοιτήτριας μέσα σ' ένα εν κινήσει λεωφορείο στο Νέο Δελχί, που οδήγησε χιλιάδες Ινδούς να διαμαρτυρηθούν διαδηλώνοντας μαζικά και για πολλές μέρες στους δρόμους της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ