Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΘΗΝΑ 2004» - ΟΔΙΕ
Συμφώνησαν στη σύμβαση για Φάληρο και Ιππόδρομο

Εγκρίθηκε χτες - σύμφωνα με πληροφορίες - από το ΔΣ του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) το προσχέδιο σύμβασης με την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ), για την κατασκευή των ολυμπιακών έργων στο Φαληρικό Δέλτα και το Μαρκόπουλο. Τις επόμενες μέρες ΟΔΙΕ και ΟΕΟΑ αναμένεται να υπογράψουν από κοινού τη σύμβαση, με την οποία θα καθοριστούν οι προδιαγραφές και τα χρονοδιαγράμματα για την κατασκευή του Πολυδύναμου Κέντρου στο Φάληρο και του Ιπποδρόμου και του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο. Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη το ΔΣ της ΟΕΟΑ ενέκρινε την ίδια σύμβαση.

Στο μεταξύ, στο Ζάππειο τρέχουν να προλάβουν την επίσκεψη κλιμακίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στις 26 και 27 Γενάρη. Χτες ξεκίνησαν οι συνεντεύξεις των πέντε υποψηφίων για τη θέση του γενικού διευθυντή Αθλημάτων και το όνομα αυτού που τελικά θα επιλεγεί αναμένεται να ανακοινωθεί στις 23 Γενάρη. Ακόμα σήμερα, κλιμάκιο της ΟΕΟΑ και ειδικοί επιστήμονες αναμένεται να επισκεφτούν την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το Ολυμπιακό Χωριό, λόγω της ανάγκης για προβολή του έργου της ΟΕΟΑ.

Οσον αφορά στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Γ. Βασιλακόπουλος, η ΟΕΟΑ επέλεξε τελικά τη σιωπή. Ο Γ. Βασιλακόπουλος κατηγόρησε ευθέως την ηγεσία της ΟΕΟΑ για τις επιλογές της στη στελέχωση της εταιρίας («συρφετός από ανευθυνοϋπεύθυνους») και έκανε ξανά λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Από την πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής δεν υπάρχει ακόμα αντίδραση, ενώ η διυπουργική επιτροπή τηρεί στάση αναμονής για το θέμα (ο Γ. Βασιλακόπουλος τη συμπεριέλαβε στο «συρφετό ανευθυνοϋπεύθυνων»). Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ», να επιδιωχτεί συνάντηση μελών της με τον πρόεδρο της ΕΟΚ.

Ωστόσο, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, αναστάτωση επικρατεί στην ΟΕΟΑ σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια προσωπική επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΕΟΑ έχει προκαλέσει «σούσουρο» στους διαδρόμους. Πρόκειται για τη θέση του «διευθυντή Υπηρεσιών Τύπου» που οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες. Η συγκεκριμένη θέση δεν πέρασε για έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ ορισμένοι στο Ζάππειο θεωρούν πως αυτό είναι «ιδιαίτερα παράξενο», ενώ εκτιμούν πως τα κριτήρια «για μια τόσο σημαντική θέση είναι λιγότερα και από αυτά του λογιστή». Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής ψάχνουν να βρουν ποιον δημοσιογράφο «φωτογραφίζει» η προκήρυξη... Τέλος, χτες, σύμφωνα με πληροφορίες προσλήφθηκαν τέσσερις δημοσιογράφοι που θα στελεχώσουν το Γραφείο Τύπου της ΟΕΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ