Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Συμφωνούν στο ξεπούλημα της «Ολυμπιακής»

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συμφωνούν στη στρατηγική του ξεπουλήματος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και στο μόνο που διαφωνούν είναι στην τακτική με την οποία θα γίνει αυτό.

Αυτό τόνισε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ σχετικά με τα προβλήματα του εθνικού αερομεταφορέα. Υπογράμμισε δε ότι απέναντι στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος της «Ολυμπιακής», η ΝΔ το μόνο που αντιπροτείνει είναι να πουληθεί με καλύτερο περιτύλιγμα.

Ο βουλευτής είπε ότι τόσα χρόνια για την «Ολυμπιακή» έχουν ακουστεί χιλιάδες πράγματα και έχουν εκπονηθεί διάφορα προγράμματα εξυγίανσης, αλλά το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν άλυτα τα προβλήματα. Η υπόθεση της «Ολυμπιακής», τόνισε, εξαρτάται από την πολιτική και τη στρατηγική του κάθε κόμματος. Ετσι παρ' όλες τις διαπιστώσεις των βουλευτών της ΝΔ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συμφωνήσει με επιλογές όπως των διευρωπαϊκών δικτύων του Μάαστριχτ που πλήττουν και την «Ολυμπιακή». Η ΝΔ στην ουσία προτείνει πρώτα να πουληθεί η εταιρία και μετά να ανατεθεί το μάνατζμεντ, ενώ το ΠΑΣΟΚ πρώτα έδωσε τη διοίκηση στους Αγγλους και στη συνέχεια την πουλάει. Το αποτέλεσμα όμως είναι ίδιο, αφού η «Ολυμπιακή» φεύγει από τα χέρια του δημοσίου και ο ιδιώτης θα έχει ως γνώμονα, όπως είναι φυσικό, μόνο το κέρδος. Ομως, συνέχισε, κέρδος δεν μπορεί να βγει από τα δρομολόγια του Καστελόριζου, όπως δε βγάζει ο ΟΤΕ κέρδος από τα χωριά των Αγράφων και γι' αυτόν το λόγο η «Ολυμπιακή» πρέπει να μείνει στα χέρια του δημοσίου.

Αναφερόμενος στα περίφημα πακέτα εξυγίανσης είπε ότι οι εργαζόμενοι πλήρωσαν πανάκριβο τίμημα αλλά το αποτέλεσμα είναι πάλι μηδέν κάτι που δείχνει ότι δεν ήταν οι εργαζόμενοι το πρόβλημα. Εφερε το παράδειγμα της τεχνικής βάσης της «Ολυμπιακής» που ήταν από τις καλύτερες του κόσμου, αλλά η κυβέρνηση την έκλεισε και στέλνει πληρώνοντας πανάκριβο τίμημα τα αεροπλάνα για επισκευή στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ