Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στον περίβολο τεμένους στο Βόρειο Αφγανιστάν προκαλώντας το θάνατο σε 8 τουλάχιστον ανθρώπους και τραυματίζοντας 12. Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο κυβερνήτης της περιοχής ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή, κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν.

ΣΑΝΑΑ.-- Ηγετικό στέλεχος της «Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου» που δρα κυρίως στην Υεμένη, ο Κάιεντ αλ-Ντάχαμπ, σκοτώθηκε χτες σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου στην κεντρική επαρχία Μπάιντα.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Είκοσι χρόνια μετά τη λήξη των συγκρούσεων της δεκαετίας του '90 στην πρώην Γιουγκοσλαβία εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 14.000 ατόμων, ανακοίνωσε χτες το περιφερειακό συντονιστικό όργανο των ενώσεων των οικογενειών αγνοουμένων και κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής να λάβουν μέτρα για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Μετά από επτά χρόνια, η μεγαλύτερη αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία, «Qantas», ανακοίνωσε κέρδη για το οικονομικό έτος που μόλις έληξε. Τα κέρδη της εταιρείας ήταν μόλις έξι εκατομμύρια δολάρια αλλά πέρυσι το παθητικό της ανήλθε στα 245 εκατομμύρια δολάρια.

ΚΑΪΡΟ.-- Η κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία «SINOPEC» υπέγραψε χτες συμφωνία για την αγορά του 33% αιγυπτιακής εταιρείας που είναι θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας «Απάτσι Κορπορέισιον» και έχει ημερήσια παραγωγή 100.000 βαρελιών πετρελαίου και 354.000.000 κ.μ. φυσικού αερίου το 2012, έναντι 3,1 δισ. δολαρίων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Τζέιμς Κλάπερ, επικεφαλής 16 υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι εφεξής θα δημοσιεύεται ετησίως ένας γενικός απολογισμός «γενικών πληροφοριών» σχετικά με «δραστηριότητες» επί των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, «στο πλαίσιο της "μεγαλύτερης διαφάνειας" των μυστικών υπηρεσιών» που είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στις 9 Αυγούστου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2013-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ