Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δράσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Με αιχμή τα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιλαϊκής πολιτικής σχεδιάζουν τις πρωτοβουλίες τους οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ. Στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της Αττικής μετέφεραν την πείρα τους από τη δράση που δε σταμάτησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και συζήτησαν για τα επόμενα βήματα της παρέμβασής τους. Στόχος, όπως τόνισε εισηγητικά η πρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη, είναι η συμμετοχή περισσότερων γυναικών από τα λαϊκά στρώματα στη δράση, στο πλευρό του εργατικού - λαϊκού κινήματος, μέσα από κάθε πρόσφορη μορφή οργάνωσης και κινητοποίησης.

Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και οι κίνδυνοι που συνεπάγεται για τη λαϊκή στέγη, η κατάργηση 8 νοσοκομείων και η εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της Υγείας, οι νέες μειώσεις που σχεδιάζονται στις συντάξεις και ο οικονομικός στραγγαλισμός των ασφαλιστικών ταμείων, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των πρωτοβουλιών της ΟΓΕ. Οσον αφορά τα οξυμένα προβλήματα των παιδικών σταθμών, η ΟΓΕ προσανατολίζεται σε κοινές πρωτοβουλίες με γονείς αλλά και με εργαζόμενες και εργαζόμενους στους σταθμούς, για τη διεκδίκηση του δικαιώματος όλων των παιδιών σε δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή.

Αγώνας για τη μόρφωση των παιδιών μας

Οι δυνάμεις της ΟΓΕ έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με ανακοίνωσή της, η ΟΓΕ απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς αλλά και στις μαθήτριες, ιδιαίτερα στις νέες που βρίσκονται στις σχολές της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

«Το "νέο λύκειο", χωρισμένο σε γενικό και επαγγελματικό, προσαρμόζει το σχολείο στις επιδιώξεις των μονοπωλιακών ομίλων», σημειώνει η ΟΓΕ και συνεχίζει: «Τα σχέδιά τους δεν είναι καινούρια! Υπηρετούν αποφάσεις της ΕΕ των τελευταίων δεκαετιών στην υπηρεσία της "ανταγωνιστικότητας". Αυτό το σχολείο τούς εξυπηρετεί. Τα μέτρα αυτά είναι μονόδρομος για να επιβιώσουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Με φτηνή και ελαστική εργασία και με μαθητές αυριανούς δούλους! Η ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων είναι εμπόδιο για τα επιχειρηματικά τους κέρδη.

Στόχος είναι να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των νέων ο εργασιακός μεσαίωνας!

Οι γυναίκες της ΟΓΕ καλούμε όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να αντιπαλέψουν και αυτή τη νέα αντιλαϊκή επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου έχουμε χρέος, κόντρα στις τυποποιημένες, κονσερβοποιημένες δεξιότητες, την τσάμπα εργασία και την κατάρτιση, να αντιτάξουμε τον αγώνα για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια. Ούτε στιγμή δε θα υποστείλουμε τη σημαία αυτού του αγώνα. Είναι αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ